Nieuwsberichten

Resultaat 41 - 50 (van 151)

 • Aanbod opleidingen najaar 2017 voor po en vo

  1 juni 2017

  In het najaar van 2017 bieden we weer een uitgebreid aanbod opleidingen en nascholingsmodules om je als lees(media)consulent, onderwijsspecialist of adviseur educatie te professionaliseren. Alle opleidingen vinden plaats in Utrecht. Hieronder staat een overzicht van de opleidingen die je dit najaar kunt verwachten. Volg de linkjes voor meer informatie en aanmelden.

  Bekijk details van Aanbod opleidingen najaar 2017 voor po en vo

 • Maakweek van 23 t/m 28 mei

  24 mei 2017

  Maakonderwijs kan helpen om kinderen de juiste vaardigheden bij te brengen in een wereld die bol staat van technologie. Scholen, maakplaatsen, bibliotheken en musea slaan tijdens de Maakweek van 23 t/m 28 mei de handen ineen om Nederland weer aan het maken te krijgen.

  Bekijk details van Maakweek van 23 t/m 28 mei

 • 'Bieb heeft de sleutel voor geletterdheid'

  10 mei 2017

  Alleen een preventieve aanpak van laaggeletterdheid kan een duurzame oplossing bieden. Taalexpert Kees Broekhof pleit in een opiniërend artikel voor een centrale rol van de bibliotheek.

  Bekijk details van 'Bieb heeft de sleutel voor geletterdheid'

 • De nieuwe Kinderboekengids is uit! Bestel 'm nu

  10 mei 2017

  In de Kinderboekengids vind je alles wat je voor het komende seizoen moet weten over acties waarmee je het lezen kunt stimuleren: de Kinderboekenweek, Nederland Leest Junior, De Nationale Voorleesdagen, de Nederlandse Kinderjury, De Nationale Voorleeswedstrijd en de Poëzieweek.

  Bekijk details van De nieuwe Kinderboekengids is uit! Bestel 'm nu

 • Motivatie is thema nieuwste BIEB magazine

  5 mei 2017

  Begin september verschijnt de zesde editie van BIEB magazine, dit keer met als thema ‘motivatie’. BIEB magazine is een uitgave van Rijnbrink en is hèt magazine van de Bibliotheek voor ouders en verzorgers. Het moedigt aan om op een positieve manier thuis meer aandacht te besteden aan zaken als voorlezen, taal en mediawijsheid. Een mooi magazine dus om ouders via o.a. de scholen en tijdens leescampagnes te informeren en inspireren.

  Bekijk details van Motivatie is thema nieuwste BIEB magazine

 • Nederland Leest Junior over Robotica

  4 mei 2017

  Sinds vorig jaar heeft de campagne Nederland Leest ook een junior-editie. Want kinderen willen natuurlijk ook meepraten over thema’s van de toekomst. Dit jaar is gekozen voor een thema dat zeker met de toekomst heeft te maken, namelijk robotica. Het boek dat in de junior-editie centraal staat is Cyberboy van Tanja de Jonge; een spannend boek voor bovenbouw basisonderwijs en onderbouw voortgezet onderwijs.

  Bekijk details van Nederland Leest Junior over Robotica

 • Paboconferentie laaggeletterdheid en leesbevordering

  2 mei 2017

  Hoe kunnen pabo’s effectief bijdragen aan het voorkomen van laaggeletterdheid en het stimuleren van leesplezier? Die vraag stond centraal tijdens de paboconferentie in Deventer op 24 maart 2017. Prof. dr. Maurice de Greef gaf een lezing over het maatschappelijke probleem dat laaggeletterdheid met zich meebrengt. Dr. Hanneke Wentink sloot daarop aan en sprak over de rol van leesbevordering. Nieuwsgierig naar hun presentatie?

  Bekijk details van Paboconferentie laaggeletterdheid en leesbevordering

 • Privacy en de school-bibliotheeksystemen

  18 april 2017

  Met de gewijzigde bepalingen in de Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp) is de vraag naar het goed regelen van de privacy toegenomen. Als antwoord hierop zijn twee overeenkomsten toegevoegd aan de set overeenkomsten in de besloten toolkit: een Bewerkersovereenkomst en een Subbewerkersovereenkomst rondom de schoolbibliotheek-systemen. Ook is een toelichting beschikbaar, omdat het goed regelen van de privacy van bibliotheek tot bibliotheek kan verschillen. Tenslotte zijn de Algemene Leveringsvoorwaarden...

  Bekijk details van Privacy en de school-bibliotheeksystemen

 • Update Leermiddelengids informatievaardigheden

  18 april 2017

  In opdracht van de KB heeft NextValue Research de Leermiddelengids informatievaardigheden voor het basisonderwijs geüpdatet. Nieuw is dat de beschrijvingen van de leermiddelen aansluiten bij de indeling die SLO hanteert. In deze update van de Leermiddelengids zijn drie leermiddelen toegevoegd en de reeds opgenomen leermiddelen zijn waar nodig aangepast.

  Bekijk details van Update Leermiddelengids informatievaardigheden

 • Jeugdkrakercompetitie van start

  18 april 2017

  Op 12 mei 2017 start de Nationale Jeugdkrakercompetitie. Medewerkers van de Bibliotheek hebben complexe vragen bedacht en leerlingen van groep 7 en 8 in heel Nederland, en zelfs België, gaan in teams de uitdaging aan om online antwoorden te vinden en strijden om de hoofdprijs van 300 euro.

  Bekijk details van Jeugdkrakercompetitie van start