Resultaat 1 - 10 (van 120)

• Twee nieuwe titels reeks Kwestie van lezen

3 augustus 2017

Kwestie van lezen is een serie folders van Stichting Lezen met achtergronden en praktische tips voor leerkrachten, mediathecarissen en pedagogisch medewerkers. In deze serie zijn twee nieuwe delen verschenen: een gericht op leerlingen van het voortgezet onderwijs en de andere op basisschoolleerlingen.

Bekijk details van Twee nieuwe titels reeks Kwestie van lezen

• Administratieve tool bij jaarlijkse BOP

11 juli 2017

Ook deze zomer vullen alle bibliotheken belangrijke managementgegevens in voor het Bibliotheek Onderzoeksplatform (BOP). Daarbij is er een handige tool die met één druk op de knop alle gevraagde totaalgegevens levert in een overzichtelijke rapportage. Deze tool is bijgewerkt om goed aan te sluiten op de verbeterde onderzoeksvragen.

Bekijk details van Administratieve tool bij jaarlijkse BOP

• Herziening Monitor de Bibliotheek op school PO

11 juli 2017

Dinsdag 26 juni heeft Kunst van Lezen samen met de klankbordgroep en de monitordeskundige Kees Broekhof om tafel gezeten en is besproken hoe alle genoemde verbeterpunten vanuit de Monitordag omgezet kunnen worden in concrete acties. Het aantal vragen, de formulering van vragen, het tijdpad, de doelgroep… alles is voorbijgekomen. Hieronder lees je hoe de herziening van de monitor gestalte krijgt.

Bekijk details van Herziening Monitor de Bibliotheek op school PO

• Week van de Mediawijsheid 2017

10 juli 2017

Mediawijzer.net organiseert van 17 t/m 24 november de jaarlijkse Week van de Mediawijsheid met het thema ‘Generatie Media: samen mediawijs’. Tijdens deze week wordt het belang van mediawijsheid voor kinderen en jongeren maatschappelijk geagendeerd bij diverse doelgroepen. De netwerkpartners van Mediawijzer.net spelen een belangrijke rol in de campagne door het organiseren van activiteiten en het gezamenlijk uitdragen van de campagneboodschap.

Bekijk details van Week van de Mediawijsheid 2017

• Verder professionaliseren binnen de Bibliotheek op school

22 juni 2017

De basisopleiding leesconsulent is een goed uitgebalanceerde opleiding voor starters, waarin er aandacht is voor het onderwijslandschap, lezen, jeugdliteratuur en leespromotie. De opleiding geeft je een sterke basis om als leesconsulent te starten. Wil je je graag verder ontwikkelen? Wil je op de langere termijn betekenisvol een bijdrage blijven leveren aan de ontwikkeling van het leesbeleid van de school? We bieden je verschillende mogelijkheden om je verder te professionaliseren.

Bekijk details van Verder professionaliseren binnen de Bibliotheek op school

• Update Monitor de Bibliotheek op school

19 juni 2017

Op de Monitordag hebben meer dan 80 aanwezigen hun ervaringen met de Monitor gedeeld. We hebben geïnventariseerd wat goed werkt en wat er nog verbeterd kan worden. Met die verbeterpunten zijn we nu aan het werk, samen met de klankbordgroep en monitordeskundige Kees Broekhof. We streven ernaar dat ook komend schooljaar de Monitor volop en gemakkelijker ingezet kan worden om scholen te ondersteunen bij een doelgerichte aanpak van leesbevordering.

Bekijk details van Update Monitor de Bibliotheek op school

• Wie wordt de meest mediawijze klas van Nederland?

15 juni 2017

Leerkrachten van groep 7 en 8 kunnen hun klassen weer inschrijven voor MediaMasters 2017/2018. MediaMasters leert leerlingen, ouders en leerkrachten meer over sociale media, reclame, informatievaardigheden, programmeren, games, cyberpesten, vloggen, beeldvorming, virtual reality en online gedrag. Aangemelde klassen strijden met elkaar om de titel ‘Meest mediawijze klas van Nederland’. Daarnaast ontvangt iedere leerling aan het eind van het project een MediaMasters-diploma. MediaMasters bestaat dit...

Bekijk details van Wie wordt de meest mediawijze klas van Nederland?

• Organisatorische materialen Vakantielezen beschikbaar

9 juni 2017

Ook dit jaar organiseert Stichting Lezen met steun van Stichting Kinderpostzegels Nederland het project Vakantielezen. Ruim 95 scholen in krimp- en anticipeergebieden hebben zich aangemeld voor het project. Zij hebben de posters, folders voor leerkrachten en de aantrekkelijke Vakantieleestasjes voor kinderen van groep 3 en 4 inmiddels ontvangen. Wil je Vakantielezen ook introduceren op jouw scholen?

Bekijk details van Organisatorische materialen Vakantielezen beschikbaar

• Land van lezen: nieuwe website voor leesbevordering basisonderwijs

2 juni 2017

Uitgeverij Zwijssen heeft de website Land van Lezen 2.0 gelanceerd. Dit gratis platform bevat boeken van bijna alle gerenommeerde kinderboekenuitgeverijen. Hier kun je snel en eenvoudig boeken zoeken op o.a. thema, jaargroep, AVI-niveau of leeftijd.

Bekijk details van Land van lezen: nieuwe website voor leesbevordering basisonderwijs

• Training ThuisTaal op 20 juni

2 juni 2017

In 2016 was er een grote toestroom van vluchtelingen in Nederland. Onder die vluchtelingen waren bijna 13.000 kinderen. Zij hopen een toekomst op te bouwen in Nederland: met het project ThuisTaal willen de bibliotheken deze kinderen stimuleren in de Nederlandse taalontwikkeling en de ouders ondersteunen in een positieve leesopvoeding.

Bekijk details van Training ThuisTaal op 20 juni