…of je downloadt de VakantieBieb

Gepubliceerd op: 11 mei 2018 13:12

Dankzij de VakantieBieb blijven duizenden kinderen in de zomer doorlezen. Dat is geweldig, want doorlezen in de zomer voorkomt een terugval van het AVI-niveau. Ook deze zomer staan er maar liefst 60 e-books in de VakantieBieb, waarvan meer dan 30 jeugdtitels. De app is een zomercadeautje van de Bibliotheek en gratis te downloaden. Ook een lidmaatschap is niet nodig. De VakantieBieb is geopend van 1 juli tot en met 31 augustus 2018.

Voor jeugd van alle leeftijden

Op enkele jeugdboeken na is de titellijst van de VakantieBieb 2018 nu compleet.

De jeugd kan onder meer genieten van Kikker en een heel bijzondere dag van Max Veldhuis, Blitz van Rian Visser, Geheim agent oma van Manon Sikkel, Joehoe! Ik wil een koe van Angelique van Dam en Legend van Marie Lu.

Win een iPad mini

Om het lezen deze vakantie extra leuk te maken voor kinderen van 6 t/m 12 jaar, maken ze kans op een iPad mini door uit te leggen wat hun favoriete e-book uit de VakantieBieb is en waarom. Kijk voor meer informatie en spelvoorwaarden op www.vakantiebieb.nl.

Gratis deurhangers

Het campagnebeeld is bekend en de posters zijn gedrukt. Verder hebben de scholen een mailing ontvangen om met een persoonlijke inlogcode promotiematerialen te bestellen. In tegenstelling tot voorgaande jaren zijn dat nu deurhangers. Er komen twee varianten: een deurhanger voor bibliotheken en een deurhanger voor scholen.

Stimuleer jouw scholen dus om deze gratis deurhangers te bestellen via www.vakantiebieb.nl/bestellen. Bestellen kan t/m 25 mei 2018.

Instructies

Er komt een instructiefilmpje waarin de stappen voor het gebruik van de app worden uitgelegd gericht op basisschoolleerlingen. Het filmpje wordt begin juni geplaatst op het Youtube-kanaal van de Bibliotheek. Ook komt er een link op de site van de VakantieBieb.

De instructie voor leesconsulenten is geactualiseerd op basis van de nieuwe activiteiten en de nieuwe titellijst. Je vindt deze herziene instructie in de toolkit Lezen.

Planning richting scholen

Bibliotheek.nl promoot de VakantieBieb actief onder scholen via de volgende acties:

• 25 april: e-mailing naar alle scholen en bestelsite
  • 15 mei: fysieke mailing naar alle directies
  • 22 mei: bestelreminder via email
  • 6-8 juni: aflevering promotiepakketten op scholen
  • 13-15 juni: aflevering nabestellingen
  • Vanaf 11 juni: introductie Vakantiebieb in de klas door leerkracht of leesconsulent
  • 1 juli: VakantieBieb staat open t/m 31 augustus

We wensen iedereen weer een fijne leeszomer toe!