Digitale geletterdheid centraal in Codeweek 2017

Gepubliceerd op: 6 oktober 2017 11:53

In de Codeweek van 7 t/m 22 oktober vinden overal in Europa activiteiten plaats voor kinderen georganiseerd door scholen, bibliotheken en andere maatschappelijke organisaties. Doel: zoveel mogelijk kinderen in aanraking laten komen met alle facetten van digitale geletterdheid.

Onder het motto ‘Bring digital literacy to everybody in a fun and engaging way’, draait het in de Europese Codeweek om mediawijsheid en digitale geletterdheid. Er wordt niet alleen gekeken naar programmeren en computational thinking, maar ook breder: naar mediawijsheid en digitale geletterdheid. Daarbij gaat het om werken en leren in de digitale wereld en leren omgaan met nieuwe technologieën.

Digitale geletterdheid bestaat uit vier onderdelen. Naast mediawijsheid zijn dat computational thinking, ICT-basisvaardigheden en informatievaardigheden. Ook wordt in de Codeweek aandacht besteed aan MediaMasters in het primair onderwijs.

De Codeweek is een EU-initiatief uit 2013 van voormalig vicepresident van de Europese Commissie, Neelie Kroes en haar ‘Young Advisors’. Door de Codeweek willen zij iedereen kennis laten maken met de wereld van code. Meer informatie op codeweek.nl.

Meld je activiteit aan

Doet jouw organisatie mee aan de Codeweek? Activiteiten aanmelden voor de online kalender kan via www.mediawijzer.net.