Geef een (prenten)boek cadeau

Gepubliceerd op: 19 december 2017 08:21

Opgroeien tussen de mooiste kinderboeken die er zijn – voorgelezen worden, thuis en op school – dat wens je ieder kind toe! De jaarlijkse actie ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ heeft als missie alle kinderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Om die missie te laten slagen, worden ieder jaar in het voorjaar een jeugd- en een prentenboekklassieker beschikbaar gesteld voor maar twee euro, te verkrijgen bij de boekhandel.

Twee toptitels 2018

Vanaf 9 februari is Ronja de roversdochter, de spannende sprookjesachtige lees- en voorleesklassieker van Astrid Lindgren, te koop bij de boekhandel. Meer informatie lees je op www.geefeenboekcadeau.nl.

En vanaf 3 april is het hartverwarmende prentenboek Raad eens hoeveel ik van je hou van Sam McBratney en Anita Jeram te koop. Meer informatie hierover op www.geefeenprentenboekcadeau.nl.

De missie wordt door vele partners ondersteund, waaronder de Leescoalitie, de VoorleesExpress, Stichting Zwerfboek en Sardes. Ook vanuit BoekStart en de Bibliotheek op school wordt deze actie om kinderen een boek cadeau te kunnen doen van harte ondersteund.

Help mee!

Om álle kinderen te kunnen bereiken, zeker de kinderen voor wie boeken geen gewoongoed zijn, vraagt Lemniscaat hulp van alle (voor)leesconsulenten. Ze vragen je om de boodschap te verspreiden en alle kinderopvanginstellingen, gastouders en basisscholen uit je netwerk te informeren over dit initiatief. Tot 10 januari 2018 kunnen zij deze prachtige boeken voor twee euro bestellen bij de boekhandel. Let op: bestellen moet snel, want op=op! Meer weten? Lees de praktische informatie over de actie.

Wil je actief helpen om deze missie uit de dragen? Meld je dan bij Lemniscaat aan als Ambassadeur! Je ontvangt als dank een exemplaar van het boek, posters en ondersteunende lesmaterialen.

Meer dan een boek

Het geven van een prachtig boek kan een mooie impuls zijn voor leesbevordering of een aanleiding om met ouders in contact te komen. Als er thuis, in de opvang en op school mooie boeken zijn, ontdekken volwassenen en kinderen hoe leuk voorlezen is en hoe heerlijk het is om je te verliezen in een prachtig verhaal, in een onbekende wereld. Daarom ontwikkelde Lemniscaat ook een boekenplankje voor de Bibliotheek in huis, waar niet alleen deze klassiekers een plek krijgen, maar ook een BoekStart-boekje, boeken uit de (school)bibliotheek en wellicht het lievelingsboek dat het kind net voor zijn of haar verjaardag gekregen heeft. Zo’n boekenplankje is straks ook te bestellen via de boekhandel of direct bij Lemniscaat.