Land van lezen: nieuwe website voor leesbevordering basisonderwijs

Gepubliceerd op: 2 juni 2017 14:11

Uitgeverij Zwijssen heeft de website Land van Lezen 2.0 gelanceerd. Dit gratis platform bevat boeken van bijna alle gerenommeerde kinderboekenuitgeverijen. Hier kun je snel en eenvoudig boeken zoeken op o.a. thema, jaargroep, AVI-niveau of leeftijd.

Boeken én verrijkingsmateriaal

Op landvanlezen.nl vinden leesconsulenten, leerkrachten en andere betrokkenen bij het leesonderwijs veel handige informatie over lezen en leesbevordering op school. Met het boekenfilter vind je voor elk kind snel een boek op maat met verrijkingsmateriaal. Denk hierbij aan digibordlessen, lesbrieven, werkbladen en kleurplaten.

Verder geeft de site tips over leesbevordering, vrij lezen en ideeën om het leesplezier van je leerlingen te vergroten! Land van Lezen kan daarom ook uitstekend worden ingezet voor de Bibliotheek op school.