Organisatorische materialen Vakantielezen beschikbaar

Gepubliceerd op: 9 juni 2017 10:17

Ook dit jaar organiseert Stichting Lezen met steun van Stichting Kinderpostzegels Nederland het project Vakantielezen. Ruim 95 scholen in krimp- en anticipeergebieden hebben zich aangemeld voor het project. Zij hebben de posters, folders voor leerkrachten en de aantrekkelijke Vakantieleestasjes voor kinderen van groep 3 en 4 inmiddels ontvangen. Wil je Vakantielezen ook introduceren op jouw scholen?

Draaiboek

Veel van de materialen die nodig zijn voor de uitvoering van het project stelt Stichting Lezen landelijk beschikbaar. Op Leesplan.nl staan o.a. een voorbeeldbrief die je naar een school kunt sturen, de folders voor ouders en leerkrachten, een draaiboek voor het organiseren van de ouder-kindbijeenkomst en de filmpjes over Vakantielezen (eentje voor leerkrachten en eentje voor ouders). De Vakantieleestasjes voor de deelnemende scholen zijn helaas niet landelijk beschikbaar. Voor meer informatie over het organiseren van Vakantielezen kun je ook altijd bij je POI terecht.

Leestips voor de zomervakantie

Om het lezen bij kinderen in de zomervakantie te stimuleren, kun je in de bibliotheek een zomerleesmiddag organiseren. Voor lees- en boekentips kunnen ouders terecht op de facebookpagina Vakantielezen. En promoot zeker ook de VakantieBieb, een app met gratis toegang tot e-books voor alle leeftijden.