Nederland Leest Junior: een voortreffelijk kindermenu voor op school

Gepubliceerd op: 2 maart 2018 15:23

Volgens het gezegde zijn we wat we eten. Zou het kloppen? Voor gewoon voedsel kunnen we daar onze vraagtekens bij zetten. Maar voor léésvoer geldt het zeker. Want het meeste van onze maaltijden zijn we na een paar dagen weer kwijt. Daarentegen blijven de verhalen, personages en inzichten uit boeken ons altijd bij. Kortom: we zijn wat we lezen. Daarom koos de CPNB-campagne Nederland Leest dit jaar voor het thema Voeding!

Een campagne om je vingers bij af te likken…

Sinds 2016 heeft Nederland Leest ook een junior-editie. Deze editie is speciaal gemaakt voor basisschoolkinderen in groep 7 en 8 en VMBO-leerlingen in jaar 1 en 2.

De Juniorcampagne is een mooi moment om je als bibliotheek te profileren in het onderwijs. Een cadeautje voor je educatieve doelgroepen. En vanwege het thema Voeding is dit jaar gekozen voor Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden van Jan Paul Schutten.

De campagne Nederland Leest 2018 duurt de hele maand november.

Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden

Wie is die Margherita uit de pizza Margherita? Klopt het dat chips nooit bedoeld waren om lekker te smaken? En waarom doen de Engelsen toch azijn toch over hun friet? Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden staat vol met informatie over de geschiedenis van ons eten. Maar ook vol met proefjes die je zelf thuis of in de klas kunt uitvoeren. Wist je bijvoorbeeld dat je met je neus en ogen dicht het verschil niet proeft tussen cola en sinas?

Jan Paul Schutten schreef al eerder over voeding, zoals in het Kinderboekenweekgeschenk De wraak van het spruitje. Voor zijn boeken won hij twee keer de Gouden Griffel. Zijn boeken zijn inmiddels in tientallen landen verschenen, van Armenië tot Zuid-Afrika.

Bestel het Junior-pakket voor 16 april!

Bij het boek verschijnt ook een op maat gemaakt pakket lessuggesties voor in de klas, i.s.m. de Bibliotheek op school. Het complete Junior-pakket bestaat uit:

• 32 boeken voor in de klas
  • Toegang tot lesmaterialen
  • Een poster voor in de klas

Bestellen kan alleen door de bibliotheken en via www.cpnb.nl (eerst inloggen).
De bestelperiode loopt van 19 maart tot en met 16 april.