Scoor een Boek! groeit door in 2018

Gepubliceerd op: 18 december 2017 08:42

Scoor een Boek! is een jaarlijks terugkerend project voor kinderen en ouders dat lezen en sport aan elkaar verbindt. Scoor een Boek! kent een Schooleditie voor kinderen van groep 5/6 én een Thuiseditie voor het hele gezin. Groningen is de bakermat van Scoor een Boek! Vorig jaar is het project ook van start gegaan in Overijssel. Komend jaar zullen leerlingen op veel meer plaatsen boeken kunnen scoren.

Landelijke projectgroep

Kunst van Lezen en SPN hebben onlangs een landelijke projectgroep ingesteld voor Scoor een Boek!. Deze projectgroep ondersteunt deelnemende POI’s en bibliotheken bij de uitvoering van het project en stelt de nodige informatie en materialen beschikbaar. Daarnaast werkt de projectgroep aan verdere ontwikkeling van met name de Thuiseditie. Deze is gericht op het stimuleren van de leesopvoeding in laagtaalvaardige gezinnen. In de editie van 2018 worden pilots uitgevoerd om die aanpak verder te ontwikkelen. Ten slotte komt de projectgroep in 2018 met een voorstel hoe Scoor een Boek! ondergebracht kan worden bij de aanpak de Bibliotheek op school.

Zes voetbalclubs in vijf provincies

De voorbereidingen voor Scoor een Boek! 2018 zijn in volle gang en er sluiten ook een aantal nieuwe voetbalclubs en bibliotheken aan. In februari 2018 vindt de aftrap van Scoor een Boek! dan ook plaats in vijf provincies, rond zes betaald voetbalclubs: FC Groningen, Heracles, NEC, Go Ahead Eagles, Willemll en AZ. Intussen heeft een aantal bibliotheken de eerste stappen gezet voor deelname vanaf 2019.

Meer weten?

Neem contact op met projectleider Tineke Scholte voor meer informatie of om ook mee te doen.