Start inschrijving Nationale Jeugdkrakercompetitie 2018

Gepubliceerd op: 8 december 2017 14:44

Foto: winnaars 2017, groep 8 van basisschool ’t Eimink uit Hengelo (OV)

De inschrijvingen voor de Nationale Jeugdkrakercompetitie 2018 zijn gestart. Medewerkers van de Bibliotheek hebben complexe vragen bedacht en leerlingen van groep 7 en 8 gaan in teams de uitdaging aan om online antwoorden te vinden. De teams strijden om een mooie geldprijs en natuurlijk om de titel ‘Beste jeugdkrakers van het jaar’!

“De Jeugdkrakercompetitie daagt de leerlingen uit om kritisch te denken en relevante informatie te filteren. Op een speelse manier worden digitale zoekvaardigheden getraind.”

Hoe werkt de competitie?

Wekelijks worden er vijf nieuwe krakervragen geplaatst op jeugdkrakercompetitie.nl. Het zijn multiplechoicevragen in verhalende vorm. De teams moeten deze binnen tien dagen (op school) oplossen. Na afloop van iedere ronde is er feedback en wordt de oplossing toegelicht. Naarmate de competitie vordert, worden de vragen moeilijker en krijgen de teams minder tips en hints. De uiteindelijke finale wordt ‘live’ gespeeld door de vier teams met de hoogste score.

De competitie start op 18 mei 2018. Scholen kunnen zelf bepalen met hoeveel teams per klas of school ze willen meedoen. De Jeugdkrakercompetitie is inmiddels een echt bibliotheekproduct met landelijk bereik en ook opgenomen in de Leermiddelengids van de Bibliotheek op school.

Doe mee!

Ben of ken je een leesconsulent die hier ook actief mee aan de slag wil? Op de website vind je meer informatie over de competitie en over deelname. Je vindt er ook verschillende voorbeeldvragen.

Foto: winnaars 2017, groep 8 van basisschool ’t Eimink uit Hengelo (OV)