Week van de Mediawijsheid 2017

Gepubliceerd op: 10 juli 2017 12:37

Mediawijzer.net organiseert van 17 t/m 24 november de jaarlijkse Week van de Mediawijsheid met het thema ‘Generatie Media: samen mediawijs’. Tijdens deze week wordt het belang van mediawijsheid voor kinderen en jongeren maatschappelijk geagendeerd bij diverse doelgroepen. De netwerkpartners van Mediawijzer.net spelen een belangrijke rol in de campagne door het organiseren van activiteiten en het gezamenlijk uitdragen van de campagneboodschap.

Inspiratie voor activiteiten in de #WvdM17

Mediawijzer.net nodigt bibliotheken van harte uit om activiteiten te organiseren tijdens deze campagneweek, zoals een ouderavond, mediagerelateerde workshop, tabletcafé of computercursus. In het inspiratiedocument vind je meer informatie over het thema en inspiratie voor het organiseren van activiteiten tijdens de Week van de Mediawijsheid 2017.

Kijk voor meer informatie op www.weekvandemediawijsheid.nl en op www.mediamasters.nl voor informatie over de game en de rol van de bibliotheek. Deze bibliothekenpagina wordt in de aanloop van de Week verder aangevuld.

MediaMasters Game en de rol van bibliotheken

Ook dit jaar staat er tijdens de Week van de Mediawijsheid een spannende editie van de MediaMasters Game voor leerlingen uit groep 7 en 8 op het programma. Uiteraard is de bibliotheek ook dit jaar goed in het mediawijsheidspel vertegenwoordigd. Help je mee om de basisscholen in jullie regio’s te activeren om zich in te schrijven voor MediaMasters?

Vragen over MediaMasters? Lees de veelgestelde vragen op mediamasters.nl/faq of mail naar info@mediamasters.nl. Volg ook de Facebookpagina voor het laatste nieuws en sneak previews.

Mis vooral de trailer voor de MediaMasters Game niet en deel deze met jouw scholen!