Nieuwsberichten

Resultaat 111 - 120 (van 416)

 • Update: Verwerkers-overeenkomsten 3.0 Bekijk details

  3 juli 2018

  Vanwege de verscherpte wet op privacy en beveiliging moeten school en bibliotheek een verwerkersovereenkomst afsluiten zodra de school gebruik maakt van een (school)bibliotheeksysteem. De Model Verwerkersovereenkomst 3.0 is een bijlage bij het Convenant Digitale Onderwijsmiddelen van de PO-VO-MBO raad en enkele andere convenantpartijen. Deze hebben wij aangepast voor de situaties waarin bibliotheken een schoolbibliotheeksysteem van HKA|OCLC en Infor aanbieden aan scholen. Alle benodigde beveiligde...

 • Bijzondere dichtbundel over (laag)geletterdheid Bekijk details

  2 juli 2018

  Voor de Week van de Alfabetisering hebben Stichting Lezen & Schrijven en Uitgeverij Plint een speciale editie van de dichtbundel DICHTER uitgegeven met gedichten die allemaal in het teken staan van (laag)geletterdheid. Stichting Lezen & Schrijven wil net als Stichting Lezen graag dat kinderen geletterd worden en dat laaggeletterdheid voor volwassenen bespreekbaar wordt. Help jij mee om deze speciale DICHTER onder de aandacht te brengen bij leerlingen en leerkrachten?

 • Twee ‘digidingen’ voor betere online vaardigheden (v)mbo Bekijk details

  28 juni 2018

  Veel leerlingen en studenten in het (v)mbo blijken moeite te hebben met het regelen van hun zaken met de digitale overheid. Denk hierbij aan het aanvragen van DigiD, ID-kaart, rijbewijs of studiefinanciering, maar ook zaken als bijbaantjes en huur- en zorgtoeslag. Om bij deze groep de digitale zelfredzaamheid te vergroten, biedt Stichting Digisterker twee programma’s aan: de lessen ‘Doe je digiding’ en het inloopspreekuur ‘Digidingen-desk’. Beide kunnen in het kader van digitale geletterdheid in...

 • Bestel nu: BIEB Magazine Bekijk details

  26 juni 2018

  Eind september is het weer zover. Mooi op tijd voor de Kinderboekenweek. Dan verschijnt het nieuwe BIEB Magazine. Een luchtige en informatieve kijk-lees-doe uitgave voor ouders/verzorgers én voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Met 44 pagina’s korte interviews, zoekplaatjes, puzzels, tips en weetjes om samen te lezen, te praten, te spelen en te onderzoeken. Met BIEB Magazine worden ouders zó geprikkeld, dat ze — spelenderwijs — actiever met hun kind en taal aan de slag gaan.

 • Kinderpostzegels introduceert Lokaal Besteden Bekijk details

  14 juni 2018

  In september gaat de jaarlijkse Kinderpostzegelactie weer van start. Dit jaar is er een nieuw onderdeel: Lokaal Besteden. Om kinderen meer te betrekken bij het doel van de Kinderpostzegelactie, kunnen scholen een deel van het opgehaalde geld besteden aan een goed doel in de omgeving van de school. Een school mag ook het lezen stimuleren voor kinderen op de eigen school via Stichting Lezen. Een mooie kans voor scholen om budget te realiseren voor leesbevordering. Help jij mee?

 • Inspiratiedag: Van BoekStartbaby tot Leesbeest op school (vol!) Bekijk details

  14 juni 2018

  BoekStart bestaat 10 jaar en bereikt samen met de Bibliotheek op school inmiddels 750.000 kinderen. Dat is een prachtig resultaat waar we trots op mogen zijn! De eerste BoekStartbaby’s van destijds zijn inmiddels tien jaar en profiteren van de Bibliotheek op school. Het jubileum is een goede aanleiding om met elkaar terug te kijken op wat er is bereikt en vooruit te blikken op de toekomst.

 • Curriculum.nu Bekijk details

  4 juni 2018

  Wat heeft de bibliotheek te maken met curriculum.nu, het traject waarin negen ontwikkelteams uit het onderwijs zich buigen over de vraag wat leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs moeten kennen en kunnen voor negen leergebieden? De ontwikkelteams hebben in de eerste fase van dit traject per leergebied een conceptvisie opgeleverd. Ze hebben deze conceptvisie gedeeld om inbreng en reacties te verzamelen. Ook Stichting Lezen heeft feedback gegeven; voor leergebied Nederlands heeft zij dat...

 • Jaarlijkse BOP ‘Samenwerking primair onderwijs’ weer van start Bekijk details

  1 juni 2018

  Binnenkort gaat het onderzoek ‘Samenwerking primair onderwijs’ weer van start. En ook dit jaar kan hierbij de administratieve tool voor scholen gebruikt worden, die met één druk op de knop alle gevraagde totaalgegevens levert in een overzichtelijke rapportage.

 • Vol van Lezen, opleiding tot specialist jeugdliteratuur Bekijk details

  30 mei 2018

  De succesvolle opleiding Vol van Lezen wordt komend studiejaar op maar liefst zes locaties in het land aangeboden. Ontwikkelaar Martijn Hensgens heeft pabo-docenten getraind om de opleiding aan te bieden als post-hbo binnen het nascholingsaanbod van verschillende hogescholen.

 • Laatste vakantieleestasjes Bekijk details

  30 mei 2018

  De voorbereidingen voor Vakantielezen zijn in volle gang. De materialen zijn gemaakt en de Vakantieleestasjes zijn verstuurd naar de deelnemende scholen of bibliotheken. Goed nieuws: we hebben nog tasjes voor ongeveer 10 scholen. Deze scholen kunnen tegen betaling van € 25 per school de tasjes aanschaffen.

Paginanavigatie