Nieuwsberichten

Resultaat 201 - 210 (van 416)

 • De Bibliotheek op school weer stralend op de NOT Bekijk details

  6 februari 2017

  Van 24-28 januari was de Bibliotheek op school mooi vertegenwoordigd op de Nationale Onderwijstentoonstelling in de Utrechtse Jaarbeurs. Met een frisse stand, twee inspirerende magazines en vijfentwintig enthousiaste vertegenwoordigers hebben we die duizenden bezoekers voorbij zien trekken én te woord gestaan. Met dank aan iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen kijken we terug op een geslaagde week.

 • Communicatieplan de Bibliotheek op school Bekijk details

  2 februari 2017

  De Bibliotheek op school is niet alleen een prachtige aanpak om bibliotheek en school aan elkaar te verbinden, en daarmee een positief effect te bewerkstelligen op leesplezier en leesvaardigheid van kinderen. Het is veel meer. Juist de Bibliotheek op school leent zich er heel goed voor om je er als Bibliotheek mee te profileren. Maar hoe doe je dat?

 • Tijdschrift Taal: 'De Bibliotheek op school stimuleert lezen' Bekijk details

  30 januari 2017

  In de eerste drie jaar leesonderwijs staat het leren lezen centraal en is de leesmotivatie meestal groot. Maar daarna begint de leesmotivatie bij veel kinderen terug te lopen. Door kinderen te blijven ondersteunen kan volgens dit onderzoek deze neerwaartse spiraal doorbroken worden.

 • Uitnodiging trainingsdag Werken met de Monitor VO Bekijk details

  13 januari 2017

  Half maart komen de resultaten van de monitor de Bibliotheek op school voortgezet onderwijs beschikbaar. Omdat de monitor VO relatief nieuw is, nodigt Kunst van Lezen je graag uit voor een trainings/werkdag ‘Werken met de Monitor VO’. Deze vindt plaats op 20 maart bij Domstad in Utrecht.

 • Nieuwe brochure 'Meer lezen, beter in taal – mbo' Bekijk details

  20 december 2016

  In december is de brochure 'Meer lezen, beter in taal - mbo' verschenen. Deze nieuwe brochure gaat over een van de meest onderschatte maatregelen om de taalontwikkeling te bevorderen: het structureel bevorderen van vrij lezen en vrijetijdslezen.

 • Uitnodiging Monitordag basisonderwijs 2017 Bekijk details

  20 december 2016

  Begin maart zijn de monitorresultaten bekend van de meting 2016. Een uitstekend moment voor een monitordag, waarin er naast presentaties over de nieuwe resultaten meer ruimte is voor verdieping. Er is immers veel ervaring opgedaan met de vijf monitormetingen en de inzet van de resultaten daarvan op de basisscholen.

 • Echte MediaMasters wonen in Bunschoten Bekijk details

  20 december 2016

  De zesde editie van de MediaMasters Game is gewonnen door groep 7 van de Dr. H. Bavinckschool uit Bunschoten, zij mogen zich een jaar lang de ‘Meest mediawijze klas van Nederland’ noemen. De MediaMasters Game is het grootste mediawijsheidproject van Nederland voor groep 7 en 8 en is een vast onderdeel van de Week van de Mediawijsheid, beide initiatieven van Mediawijzer.net. Een recordaantal van 150.000 leerlingen deed dit jaar mee. Meester Cees, leerkracht van de winnende klas: ‘We zijn door het...

 • Groeiende deelname onderzoek primair onderwijs Bekijk details

  20 december 2016

  Dit jaar is voor de tweede keer een meting gedaan naar de samenwerking van bibliotheken met het primair onderwijs. Aan het onderzoek hebben 119 bibliotheken deelgenomen, een mooie respons van 78%. Hiervan hebben 94 bibliotheken voor een tweede keer deelgenomen. Hun cijfers zijn waar mogelijk vergeleken met de cijfers van vorig jaar.

 • Nodig je partners uit voor de NOT Bekijk details

  17 november 2016

  Van 24 t/m 28 januari 2017 staat de Bibliotheek op school opnieuw met een professionele stand op de NOT. Met een goed team, een sterk verhaal over de resultaten, twee inspirerende magazines en als rode draad aandacht voor de rol van ouders, gaan we namens alle bibliotheken graag het gesprek aan met scholen en andere samenwerkingspartners. Dus ook met die van jou!

 • Digiwijs met Donald Duck Bekijk details

  16 november 2016

  Op 18 november start de Week van de Mediawijsheid. Tijdens deze week wordt voor de bovenbouw van het basisonderwijs een zeer bijzondere editie van Donald Duck Weekblad gelanceerd, waarin digitale wijsheid centraal staat. Elke bibliotheekorganisatie ontvangt 45 albums om te verspreiden onder scholen!

Paginanavigatie