Nieuwsberichten

Resultaat 211 - 220 (van 223)

 • Een primeur in Rotterdam

  27 mei 2013

  Op 22 mei organiseerde de afdeling Educatie van Bibliotheek Rotterdam haar eerste officiële de Bibliotheek op school-Netwerkbijeenkomst voor leescoördinatoren, leesconsulenten en docenten Open Boek uit de regio. De middag stond in het teken van deskundigheidsbevordering en kennisuitwisseling en er was ook tijd ingeruimd om letterlijk te netwerken.

  Bekijk details van Een primeur in Rotterdam

 • Implementatiewerkboek en dashboard

  8 mei 2013

  Bibliotheken die hun strategie rondom de Bibliotheek op school hebben bepaald, kunnen aan de slag! Verkoopgesprekken, die leiden tot contracten en het bouwen met de bouwstenen.

  Bekijk details van Implementatiewerkboek en dashboard

 • Veelbelovende start van samenwerking in Midden-Brabant

  21 april 2013

  Ruim 65 belangstellenden gaven op 12 maart j.l. gehoord aan de uitnodiging voor de themabijeenkomst 'De Bibliotheek op school, van leesmotivatie naar taalprestatie' in Tilburg. Bibliotheek Midden-Brabant organiseerde, in samenwerking met Cubiss, deze bijeenkomst. Dit was de eerste in een rij lokale conferenties voor het primair onderwijs, die de komende maanden in de regio West- en Midden-Brabant plaatsvinden.

  Bekijk details van Veelbelovende start van samenwerking in Midden-Brabant

 • Jaarpeiling de Bibliotheek op school

  19 maart 2013

  DUO Onderwijsonderzoek heeft in opdracht van het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken (SIOB) een onderzoek gehouden naar de samenwerking tussen bibliotheken en primair onderwijs. Op het onderzoek respondeerden in de periode december 2012 januari 2013 in totaal 116 uit 171 bibliotheekorganisaties (68%). De resultaten zijn opgenomen in de rapportage Samenwerking openbare bibliotheken en basisscholen en bieden goed inzicht in de mate waarin en de manier waarop bibliotheken hun samenwerking met basisscholen...

  Bekijk details van Jaarpeiling de Bibliotheek op school

 • Leesbevordering in de praktijk

  18 maart 2013

  Lezen vormt de basis van de samenwerking binnen de Bibliotheek op school. Dagelijks vrij lezen, voorlezen of praten over boeken. We weten inmiddels dat dit substantieel bijdraagt tot meer leesplezier, betere leesprestaties en hogere cito-scores. Om scholen en bibliotheken hierbij nog beter te ondersteunen biedt de Bibliotheek op school een aantal praktische tools.

  Bekijk details van Leesbevordering in de praktijk

 • Gelderland viert De Tussenstand: resultaten van 1 jaar de Bibliotheek op school

  14 maart 2013

  Op 5 maart jl. werd in Gelderland De Tussenstand van de Bibliotheek op school gevierd. Een jaar geleden zijn 14 bibliotheken in het Gelders bibliotheeknetwerk gestart met de Bibliotheek op school. De ambitie: ieder kind een goede lezer en mediawijs!

  Bekijk details van Gelderland viert De Tussenstand: resultaten van 1 jaar de Bibliotheek op school

 • De Bibliotheek op school succes op NOT 2013

  14 februari 2013

  De landelijke lancering van de Bibliotheek op school aan het basisonderwijs is een feit. Van 22 t/m 26 januari vond de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) plaats in de jaarbeurs in Utrecht. Vijf dagen lang bezochten ruim 50.000 onderwijsprofessionals de beurs, waaronder schoolbestuurders, directies en leerkrachten. En al deze onderwijsprofessionals zijn enthousiast over de gezamenlijke aanpak van onderwijs en bibliotheek op de thema’s: lezen en mediawijsheid.

  Bekijk details van De Bibliotheek op school succes op NOT 2013

 • H.K.H. Prinses Laurentien over leesbevordering

  17 januari 2013

  Het jaarlijkse bibliotheekcongres vond afgelopen december plaats in Middelburg. H.K.H. Prinses Laurentien sprak hier over het grote belang van voorlezen.

  Bekijk details van H.K.H. Prinses Laurentien over leesbevordering

 • Toneelstuk Lezen is leuk!

  3 december 2012

  Zoek je een creatieve manier om een schoolbibliotheek te openen?

  Bekijk details van Toneelstuk Lezen is leuk!

 • De Bibliotheek op school in Prima Onderwijs

  9 november 2012

  Prima Onderwijs is een magazine voor leerkrachten en directie in het primair en voortgezet onderwijs. Wij zijn trots dat de Bibliotheek op school in de uitgave van november staat!

  Bekijk details van De Bibliotheek op school in Prima Onderwijs