Nieuwsberichten

Resultaat 211 - 220 (van 416)

 • Kopgroep de Bibliotheek op school maakt vaart Bekijk details

  4 november 2016

  Het traject ‘Kopgroep de Bibliotheek op school’ is na de aftrap op 27 september in Utrecht van start gegaan. De eerste masterclasses hebben plaatsgevonden en de planning voor de overige locaties is in volle gang.

 • Extra losse module Onderwijslandschap Bekijk details

  1 november 2016

  In november start de HBO-opleiding Adviseur Educatie VO. Onderdeel van deze opleiding is de module Onderwijslandschap voortgezet onderwijs. Net als vorig jaar wordt deze module ook los aangeboden.

 • OVERAL! de Bibliotheek op school op de NOT 2017 Bekijk details

  27 oktober 2016

  Op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling van 2013 is de Bibliotheek op school groots gelanceerd. In 2015 stonden we er weer, met een sterk verhaal over het samen bouwen, ook in het voortgezet onderwijs. Mede door het goede verhaal, de duidelijke bouwstenen, een inspirerend magazine en een sterk team is deze beurs altijd inspirerend en succesvol.

 • Start Monitor de Bibliotheek op school 2016-2017 Bekijk details

  25 oktober 2016

  Op 24 oktober is de 6e meting van de Monitor de Bibliotheek op school gestart. Tot 31 januari 2017 kunnen leerkrachten, leerlingen en leesconsulenten de online vragenlijsten invullen. Vanaf maart 2017 zijn de resultaten beschikbaar en kunnen ze ingezet worden om de samenwerking tussen bibliotheek en school te optimaliseren.

 • Nederland Leest Junior - Instructie voor leesconsulenten Bekijk details

  25 oktober 2016

  Op 1 november start Nederland Leest en daarmee ook voor het eerst Nederland Leest Junior, een nieuwe campagne voor kinderen en jongeren van 10 tot en met 14 jaar. Met het boek Strijd om Drakeneiland van Lydia Rood kunnen leerlingen van groep 7 en 8 en leerjaar 1 en 2 van het vmbo mee lezen én praten over het thema democratie.

 • Inspiratiedag OVERAL! De Bibliotheek op school Bekijk details

  27 september 2016

  De Bibliotheek op school bestaat vijf jaar en dat werd op dinsdag 20 september in Utrecht gevierd. Ruim 200 bibliothecarissen, leesconsulenten en andere belangstellenden verzamelden zich in de Marnixzaal van het Utrechts Centrum voor de Kunsten voor een dag vol ideeën, ontmoetingen en taart. Tijdens een inspirerend programma werd uitgebreid gesproken over de toekomstbestendigheid van Bibliotheek op school. ‘In 2025 verlaat geen enkel kind de basisschool met een leesachterstand.’

 • Nulmeting samenwerking VO ontwikkeld Bekijk details

  26 september 2016

  Om achteraf te kunnen onderzoeken of de doelstellingen zijn gehaald als bibliotheken en VO-scholen starten met samenwerking, is het het zinvol om vooraf te formuleren wat er met de samenwerking wordt beoogd en uit welke onderdelen de samenwerking zal bestaan. ProBiblio heeft onlangs een nulmeting ontwikkeld waarmee die samenwerking in kaart kan worden gebracht.

 • Doe mee met MediaMasters Bekijk details

  26 september 2016

  Ook dit jaar staat er weer een spannende editie van MediaMasters op het programma tijdens de Week van de Mediawijsheid (18 t/m 25 november). Uiteraard is de Bibliotheek weer goed vertegenwoordigd met een bibliotheekopdracht (thuismissie).

 • Nieuwe glossy BIEB online Bekijk details

  26 september 2016

  De vijfde editie van BIEB is uit. Het mini-magazine wordt door bijna honderd bibliotheken in Nederland gratis uitgedeeld aan ouders van jonge kinderen en is ook online te lezen.

 • Nieuwe editie Raadgedicht van start Bekijk details

  6 september 2016

  Ook in de tweede editie van Raadgedicht is er tien weken lang elke week een nieuw gedicht waarvan het ontbrekende woord geraden moet worden. Het project richt zich op de bovenbouw van het basisonderwijs, brugklassen en het vmbo. Via sociale media wordt opgeroepen mee te spelen. Doel is het bevorderen van het lezen van kinderpoëzie. Dit gebeurt op een nieuwe en verfrissende manier.

Paginanavigatie