Resultaat 211 - 220 (van 235)

• Waarom je met lezen niet vroeg genoeg kunt beginnen

11 april 2014

Leesdeskundige Kees Broekhof (Sardes) schreef voor Kunst van Lezen al een aantal publicaties over de positieve effecten van vrij lezen op taalontwikkeling en hoe je ‘meer lezen’ op een inspirerende manier praktisch vormgeeft in de klas. Op strategische conferenties geeft hij regelmatig presentaties over de relatie tussen (voor)lezen en taalontwikkeling. Vanwege de vele positieve reacties op die presentaties heeft Kunst van Lezen besloten deze als gefilmd college openbaar te maken.

Bekijk details van Waarom je met lezen niet vroeg genoeg kunt beginnen

• Project ‘Lezen is leuk’

24 maart 2014

‘Lezen is leuk’ is het project dat Stichting Lezen heeft ingediend bij Stichting Kinderpostzegels, met als doel de taalontwikkeling van kinderen in krimpregio’s in Nederland te stimuleren. Dit gebeurt door gericht in te zetten op leesbevordering en door kinderen een rijke leesomgeving te bieden.

Bekijk details van Project ‘Lezen is leuk’

• Beeldbank voor eigen promotiematerialen

3 februari 2014

Regelmatig vragen Bibliotheken om beeldmateriaal van schoolbibliotheken voor hun eigen promotie. Vanaf nu zijn er 50 foto’s beschikbaar in de nieuwe beeldbank de Bibliotheek op school.

Bekijk details van Beeldbank voor eigen promotiematerialen

• De Bibliotheek op school in De Digitale School

3 februari 2014

De nieuwsbrief van de Bibliotheek op school heeft inmiddels een bereik van ruim 700 ontvangers. Het merendeel van de lezers komt uit de Bibliotheekwereld en het grootste deel van de inhoud van deze nieuwsbrief is ook voor hen het meest relevant.

Bekijk details van De Bibliotheek op school in De Digitale School

• Conferentie Meer (voor)lezen, beter in taal in Roermond een succes

20 december 2013

Op woensdag 13 november vond de provinciale conferentie Meer (voor)lezen, beter in taal onder grote belangstelling plaats in Roermond. De verbinding bibliotheek, primair onderwijs en kinderopvang in de praktijk stond centraal.

Bekijk details van Conferentie Meer (voor)lezen, beter in taal in Roermond een succes

• Daarna vrolijk vooruit

16 december 2013

Natuurlijk blijven we iedereen in 2014 informeren over alle ontwikkelingen via onze nieuwsbrief, de website en alle andere vaste communicatiekanalen.

Bekijk details van Daarna vrolijk vooruit

• Even achterom kijken

16 december 2013

Aan het einde van het jaar zetten wij de mijlpalen van 2013 nog even op een rijtje.

Bekijk details van Even achterom kijken

• Stappenplan leerlingexport uit parnasSys

11 december 2013

Voor het lenen binnen de Bibliotheek op school worden alle leerlingen lid van de (school)bibliotheek. Om deze nieuwe leden in één keer in het bibliotheeksysteem te importeren is een exportbestand vanuit het leerlingsysteem van de school nodig. Dat kan nu snel en simpel!

Bekijk details van Stappenplan leerlingexport uit parnasSys

• Werkstukken en spreekbeurten: de Bibliotheek helpt!

27 november 2013

De Bibliotheek geeft leerlingen een steuntje in de rug bij het maken van een werkstuk of spreekbeurt door betrouwbare informatie te selecteren. Het aantal onderwerpen hiervoor is flink uitgebreid.

Bekijk details van Werkstukken en spreekbeurten: de Bibliotheek helpt!

• Handboek voor de inrichting en collectie van een schoolbibliotheek

24 oktober 2013

De schoolbibliotheek is één van de belangrijke instrumenten voor leesbevordering op school: het is de plek waar leesbeleving en leesinteresse geïnitieerd en gestimuleerd worden. Zonder een goede boekencollectie ontbreekt de stimulans om te gaan lezen. Interessante collecties, die aantrekkelijk gepresenteerd zijn, nodigen uit tot grasduinen en het met plezier gaan lezen van boeken. In de aanpak van de Bibliotheek op school begeleidt de bibliotheek de opzet en inrichting van een schoolbibliotheek.

Bekijk details van Handboek voor de inrichting en collectie van een schoolbibliotheek