Nieuwsberichten

Resultaat 241 - 250 (van 416)

 • Informatievaardigheden volwaardig ingevuld Bekijk details

  12 februari 2016

  Lezen en Mediawijsheid zitten als overkoepelende thema’s verweven in alle bouwstenen van onze aanpak. Waarbij we als basisrichtlijn hanteren dat de school dagelijks minimaal 15 minuten leestijd op het rooster zet en dat er een doorgaande lijn informatievaardigheden in groep 5-8 wordt uitgevoerd. Deze doorgaande lijn werd tot nu toe alleen ondersteund door de Leermiddelengids informatievaardigheden, het vaardighedenspel Geheim Agent AAP en een voorlopig Mediaplan. Vanaf deze maand is daar een serie...

 • Start van Jaar van het Boek Bekijk details

  11 februari 2016

  2016 is Jaar van het Boek! Ondanks dat mensen de afgelopen decennia anders zijn gaan lezen, blijft de behoefte aan verhalen, duiding, informatie, kennis en ontspanning. Daarom vieren we in 2016 de kracht van het boek. Het boek van toen, het boek van nu en het boek van de toekomst. Een heel jaar lang gaan we het mooie, het leuke, het belangrijke en het goede van boeken extra benadrukken, met bestaande en nieuwe activiteiten, verrassende wedstrijden en feestelijke evenementen.

 • Laat je stem horen! Bekijk details

  1 februari 2016

  De Nederlandse Kinderjury gaat bijna weer van start! De Kinderjury stimuleert leerlingen tot het lezen van meer én meer diverse boeken. Deelname leidt tot verhitte discussies onder leerlingen over wat een mooi boek is en mondt uit in een spannende strijd om de meeste stemmen. Kortom, een goede aanleiding om het lezen weer onder de aandacht te brengen!

 • Basisschool: meer boeken, betere lezers Bekijk details

  27 januari 2016

  Kinderen die op de basisschool meer boeken hebben om uit te kiezen, lezen meer en worden betere lezers. Ook hun Cito-resultaten voor begrijpend lezen liggen hoger. Dat blijkt uit onderzoek van Thijs Nielen, die op 26 januari  promoveerde aan de Universiteit Leiden. In zijn promotieonderzoek ‘Aliteracy: Causes and solutions’ vergeleek Nielen een groep scholen die meedoet aan de Bibliotheek op school met scholen die niet meedoen. Het belangrijkste verschil is dat scholen die - met behulp van Bibliotheekondersteuning...

 • ... en vanaf nu elke dag een kwartier lezen! Bekijk details

  22 januari 2016

  ‘Geen excuses meer. Vanaf nu moet er op elke school een leeskwartier ingevoerd worden.’ Daarom organiseerde Kinderboekenambassadeur Jan Paul Schutten op 20 januari een symbolische wake-up call op de Crescendoschool in Amsterdam. Met een grote wekker schudde hij de onderwijzers wakker voor het lezen op school.

 • Mini-monitordag 2016 Bekijk details

  21 januari 2016

  De monitor groeit! Niet alleen in deelnemers, maar ook in kwaliteit en inzetbaarheid. Om te zorgen dat we met elkaar zoveel mogelijk uit de monitor halen, zijn er verschillende landelijke en provinciale bijscholingsmomenten. Begin maart zijn de monitorresultaten bekend van de laatste meting. Een uitstekend moment dus om een mini-monitordag te organiseren voor de mensen die met die resultaten aan de slag gaan in hun basisscholen.

 • Boekenbenefiet voor vluchtelingenkinderen Bekijk details

  12 januari 2016

  Onder de titel Een nieuw hoofdstuk wordt op dinsdag 9 februari een grote literaire benefietavond gehouden voor vluchtelingenkinderen. Vele auteurs hebben zich hierbij aangesloten en treden die avond belangeloos op in een uniek programma dat in en samen met de Stadsschouwburg Amsterdam wordt georganiseerd. Presentatie van de avond is in handen van onder anderen Ruben Nicolai. Doel van de avond is om de verbindende waarde van boeken en verhalen te tonen.

 • 'Steeds betere bieb op scholen' Bekijk details

  29 december 2015

  Het dagblad Trouw van 28 december 2015 besteedt in een artikel aandacht aan de spectaculaire groei van het aantal schoolbibliotheken in de afgelopen drie jaar.

 • Stand van zaken opleidingshuis 2016 Bekijk details

  14 december 2015

  Tot medio november kon je je aanmelden voor onze opleidingen in 2016. Daar is minder vaak en vlot op gereageerd dan verwacht, waardoor een paar opleidingen in het voorjaar niet van start kunnen gaan. We zetten de resultaten en de gevolgen voor de rest van het jaar voor je op een rij.

Paginanavigatie