Nieuwsberichten

Resultaat 41 - 50 (van 228)

 • De Grote Vriendelijke Podcast

  5 november 2018

  Met veel tromgeroffel hebben kinderboekenrecensenten Bas Maliepaard en Jaap Friso vlak voor de Kinderboekenweek hun podcast over jeugdliteratuur geïntroduceerd. Voor wie dat gemist heeft, brengen wij de podcast graag onder de aandacht. In de onafhankelijke podcast bespreken Maliepaard en Friso maandelijks enkele nieuwe kinderboeken en ontwikkelingen in de jeugdliteratuur. Ook ontvangen zij een gast met wie ze uitgebreid ingaan op diens werk. In november zal dat een schrijver van een jongerenroman...

  Bekijk details van De Grote Vriendelijke Podcast

 • Opleidingsaanbod voorjaar 2019

  5 november 2018

  Wil je je graag verder professionaliseren? Dat juichen we van harte toe. Expertise is een van de belangrijkste bouwstenen binnen de Bibliotheek op school. Daarom bieden Kunst van Lezen en SPN ook komend voorjaar weer zes interessante opleidingen aan.

  Bekijk details van Opleidingsaanbod voorjaar 2019

 • Doorgaande lijn BoekStart-Bibliotheek op school op NOT2019

  1 november 2018

  Op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling van 2013 is de Bibliotheek op school groots gelanceerd. In 2015 stonden we er weer, met een sterk verhaal over het samen bouwen, ook in het voortgezet onderwijs. En in 2017 was er extra aandacht voor de rol van de ouders. Mede door het goede verhaal, de duidelijke bouwstenen, een inspirerend magazine en een sterk team is deze beurs altijd inspirerend en succesvol.

  Bekijk details van Doorgaande lijn BoekStart-Bibliotheek op school op NOT2019

 • Behoeftepeiling module Onderwijsrelaties bouwen en borgen

  31 oktober 2018

  We bieden in het najaar van 2019 de module Onderwijsrelaties bouwen en borgen; succesvol zijn in een verkoopgesprek aan. Voordat we het aanbod definitief maken, willen we graag weten hoeveel belangstelling er is voor deze module. Als je van plan bent om Onderwijsrelaties bouwen en borgen te volgen, laat ons dat dan weten via het belangstellingsformulier onderaan dit bericht.

  Bekijk details van Behoeftepeiling module Onderwijsrelaties bouwen en borgen

 • Behoeftepeiling module Omgaan met leergedrag in het vo

  22 oktober 2018

  We bieden in het najaar van 2019 de module Omgaan met leergedrag in het vo aan. Voordat we het aanbod definitief maken, willen we graag weten hoeveel belangstelling er is voor deze module. Als je van plan bent om Omgaan met leergedrag in het vo te volgen, laat ons dat dan weten via het belangstellingsformulier onderaan dit bericht.

  Bekijk details van Behoeftepeiling module Omgaan met leergedrag in het vo

 • Nieuws over de monitor 2018-2019

  9 oktober 2018

  De nieuwe monitormeting voor primair en voortgezet onderwijs staat open van 3 december 2018 t/m 15 februari 2019. In deze periode kunnen leraren, leerlingen én leesconsulenten de online vragenlijsten invullen. Monitorcoördinatoren en leesconsulenten kunnen al vanaf 19 november aan de slag met de beheerpagina in de monitorportal. De resultaten zijn beschikbaar vanaf medio maart 2019. Je kunt als coördinator dus tijdig voorbereidingen treffen voor de meting: het uitnodigen van schooldirecties in het...

  Bekijk details van Nieuws over de monitor 2018-2019

 • Positieve resultaten monitormeting 2017/2018

  9 oktober 2018

  Met de Monitor de Bibliotheek op school breng je de opbrengst van de samenwerking tussen school en jouw bibliotheek in kaart. Je ontvangt jaarlijks in het voorjaar een rapportage op basis waarvan je samen met school de leesbevorderings- en informatievaardigheidsdoelen stelt voor het komende jaar. Desan stelt ook jaarlijks een landelijke analyse van de resultaten op over zowel de meting voor primair als voor voortgezet onderwijs.

  Bekijk details van Positieve resultaten monitormeting 2017/2018

 • Handboek Talentontwikkeling en kwaliteit

  4 oktober 2018

  Het is van groot belang dat medewerkers BoekStart en de Bibliotheek op school zich blijven ontwikkelen en weten hoe zij hun talenten kunnen inzetten. Kunst van Lezen biedt daarom alle bibliotheekdirecteuren en hun HRD-managers het nieuwe HR-handboek aan waarmee ze talenontwikkeling en kwaliteiten bij hun medewerkers verder kunnen stimuleren. Natuurlijk hebben de medewerker ook hierin zelf een grote rol.

  Bekijk details van Handboek Talentontwikkeling en kwaliteit

 • Kopgroep de Bibliotheek op school: samen werken aan duurzame resultaten

  2 oktober 2018

  Twaalf basisscholen en twaalf bibliotheken door heel Nederland hebben de afgelopen twee jaar intensief samengewerkt aan het stimuleringstraject de Bibliotheek op school van Kunst van Lezen. Extra middelen zijn ingezet om een serieuze slag te maken in het bevorderen van lezen op school en thuis. Door gebruik te maken van de monitor en samen aan creatieve projecten rondom leesbevordering te werken is er heel wat bereikt.

  Bekijk details van Kopgroep de Bibliotheek op school: samen werken aan duurzame resultaten

 • Masterclass Werken aan geletterdheid binnen het gezin

  11 september 2018

  Dit najaar organiseren we een masterclass over een gezinsaanpak laaggeletterdheid (focus op NT1) voor je eigen bibliotheek. Kinderen uit laaggeletterde gezinnen hebben een grote kans om zelf ook laaggeletterd te worden. Wat kan de bibliotheek doen om die cyclus van laaggeletterdheid te doorbreken? Met de masterclass willen we de handen ineenslaan en vanuit de programma’s BoekStart, de Bibliotheek op school en Basisvaardigheden samenwerken om een bijdrage te leveren aan het doorbreken van die cyclus.

  Bekijk details van Masterclass Werken aan geletterdheid binnen het gezin