Nieuwsberichten

Resultaat 41 - 50 (van 262)

 • Vakantielezen 2020 – doorlezen loont! Bekijk details

  16 maart 2020

  Ook dit jaar biedt Stichting Lezen met steun van Stichting de Versterking het project Vakantielezen aan. Er kunnen maar liefst 7.500 kinderen deelnemen aan het project, uit groep 3 en 4 in krimp- en anticipeerregio’s. De POI ontvangt de gevulde Vakantieleestasjes, benadert zelf de bibliotheken en verdeelt de tasjes onder bibliotheken in de regio. De educatieve diensten in de grote steden en POI’s die niet in een krimp- en anticipeergebied werkzaam zijn kunnen alleen losse tassen bestellen.

 • Stimuleringsregeling de Bibliotheek op school 2020 Bekijk details

  16 maart 2020

  Voor schooljaar 2020/2021 is er voor de Bibliotheek op school po en vo, en nu ook voor het mbo, een Stimuleringsregeling. Voor het primair onderwijs vervalt het onderscheid tussen Impuls- en Stimuleringsregeling. Er komt één regeling, bedoeld voor bibliotheken die op maximaal 50% van de scholen in hun werkgebied een Bibliotheek op school hebben. Neem zowel voor po, vo als mbo contact op met je POI als je gebruik wilt maken van de regeling. De POI’s kunnen de stimuleringsgelden po en vo tot 1 juli...

 • De Bibliotheek op school 2020-2024 Bekijk details

  16 maart 2020

  Er kan weer vijf jaar geïnvesteerd worden in de opleidingen rond leesbevordering, in stimuleringsregelingen voor nieuwe Bibliotheek op school-scholen en in het borgen en verdiepen van de kwaliteit van de Bibliotheek op school. In januari 2020 is namelijk een nieuwe periode van vijf jaar gestart van het landelijk programma tegen laaggeletterdheid, Tel mee met Taal. We beschrijven de speerpunten voor de nieuwe periode.

 • Training Leesconsulent primair onderwijs volledig vernieuwd Bekijk details

  16 maart 2020

  De training Leesconsulent primair onderwijs is onverminderd populair en heeft sinds de start in 2012 al ongeveer 620 gecertificeerde leesconsulenten afgeleverd. Daar zijn we trots op. We merken echter dat de populatie van de cursisten aan het veranderen is: minder doorstromers vanuit de bibliotheek op mbo-niveau en meer nieuwe instromers op hbo- of soms zelfs academisch niveau. Vaak hebben deze instromers een onderwijsachtergrond. Daarom zijn we de training Leesconsulent primair onderwijs volledig...

 • Trainingen Kunst van Lezen t/m 6 april afgelast Bekijk details

  13 maart 2020

  We gelasten alle trainingsbijeenkomsten tot en met 6 april af om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het betreft de trainingen uit het opleidingshuis voor BoekStart en de Bibliotheek op school voor bibliotheekmedewerkers.

 • Monitor: promofilm, webinars en handreiking Bekijk details

  6 maart 2020

  Om bibliotheken te ondersteunen bij het inzetten van de Monitor de Bibliotheek op school hebben we de afgelopen tijd nieuwe tools ontwikkeld. Voor bibliotheekmedewerkers die voor het eerst gaan werken met de Monitor zijn er een handleiding en een webinar. Daarnaast hebben we het webinar 'Masterclass analyse monitorgegevens po', het webinar en de handreiking 'Meedoen met de Monitor; Scholen opnieuw motiveren voor de Monitor de Bibliotheek op school' en de promotiefilm over het belang van de Monitor.

 • Thuiseditie Scoor een Boek! vernieuwd Bekijk details

  6 februari 2020

  In de Thuiseditie van Scoor een Boek! worden gezinnen uitgedaagd om thuis mee te doen met de actie. Vanaf 24 februari 2020 is de vernieuwde Thuiseditie beschikbaar op scoorthuis.nl. De pilot van 2019 heeft veel inzichten opgeleverd, die verwerkt zijn in de nieuwe editie. Zo is de Thuiseditie in 2020 gekoppeld aan de Schooleditie, kunnen gezinnen meteen aan de slag, is het competitie-element vergroot en krijgen leerkrachten een grotere rol.

 • Werkbijeenkomst Monitor voortgezet onderwijs Bekijk details

  20 januari 2020

  De resultaten van de Monitor de Bibliotheek op school voortgezet onderwijs komen medio maart beschikbaar. Omdat de Monitor VO relatief nieuw is, nodigt Kunst van Lezen je graag uit voor een werkbijeenkomst ‘Werken met de Monitor VO’. Deze vindt plaats op 24 maart 2020 in Utrecht.

 • Start inschrijving Nationale Jeugdkrakercompetitie 2020 Bekijk details

  9 december 2019

  De inschrijvingen voor de Nationale Jeugdkrakercompetitie 2020 zijn gestart. Medewerkers van de Bibliotheek hebben complexe vragen bedacht en leerlingen van groep 7 en 8 gaan in teams de uitdaging aan om online antwoorden te vinden. De teams strijden om een mooie geldprijs en natuurlijk om de titel ‘Beste jeugdkrakers van het jaar’!

 • Titels ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ 2020 bekend Bekijk details

  9 december 2019

  De titels van de leesbevorderingscampagne Geef een (prenten)boek cadeau 2020 zijn bekend. Vanaf 7 februari is Koning van Katoren van Jan Terlouw voor € 2 te koop in de boekhandel. Vanaf 12 juni is het prentenboek Woeste Willem van Ingrid & Dieter Schubert voor € 2,50 verkrijgbaar. Doel van de actie is om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur.

Paginanavigatie