Nieuwsberichten

Resultaat 41 - 50 (van 213)

 • Twee ‘digidingen’ voor betere online vaardigheden (v)mbo

  28 juni 2018

  Veel leerlingen en studenten in het (v)mbo blijken moeite te hebben met het regelen van hun zaken met de digitale overheid. Denk hierbij aan het aanvragen van DigiD, ID-kaart, rijbewijs of studiefinanciering, maar ook zaken als bijbaantjes en huur- en zorgtoeslag. Om bij deze groep de digitale zelfredzaamheid te vergroten, biedt Stichting Digisterker twee programma’s aan: de lessen ‘Doe je digiding’ en het inloopspreekuur ‘Digidingen-desk’. Beide kunnen in het kader van digitale geletterdheid in...

  Bekijk details van Twee ‘digidingen’ voor betere online vaardigheden (v)mbo

 • Bestel nu: BIEB Magazine

  26 juni 2018

  Eind september is het weer zover. Mooi op tijd voor de Kinderboekenweek. Dan verschijnt het nieuwe BIEB Magazine. Een luchtige en informatieve kijk-lees-doe uitgave voor ouders/verzorgers én voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Met 44 pagina’s korte interviews, zoekplaatjes, puzzels, tips en weetjes om samen te lezen, te praten, te spelen en te onderzoeken. Met BIEB Magazine worden ouders zó geprikkeld, dat ze — spelenderwijs — actiever met hun kind en taal aan de slag gaan.

  Bekijk details van Bestel nu: BIEB Magazine

 • Kinderpostzegels introduceert Lokaal Besteden

  14 juni 2018

  In september gaat de jaarlijkse Kinderpostzegelactie weer van start. Dit jaar is er een nieuw onderdeel: Lokaal Besteden. Om kinderen meer te betrekken bij het doel van de Kinderpostzegelactie, kunnen scholen een deel van het opgehaalde geld besteden aan een goed doel in de omgeving van de school. Een school mag ook het lezen stimuleren voor kinderen op de eigen school via Stichting Lezen. Een mooie kans voor scholen om budget te realiseren voor leesbevordering. Help jij mee?

  Bekijk details van Kinderpostzegels introduceert Lokaal Besteden

 • Inspiratiedag: Van BoekStartbaby tot Leesbeest op school (vol!)

  14 juni 2018

  BoekStart bestaat 10 jaar en bereikt samen met de Bibliotheek op school inmiddels 750.000 kinderen. Dat is een prachtig resultaat waar we trots op mogen zijn! De eerste BoekStartbaby’s van destijds zijn inmiddels tien jaar en profiteren van de Bibliotheek op school. Het jubileum is een goede aanleiding om met elkaar terug te kijken op wat er is bereikt en vooruit te blikken op de toekomst.

  Bekijk details van Inspiratiedag: Van BoekStartbaby tot Leesbeest op school (vol!)

 • Curriculum.nu

  4 juni 2018

  Wat heeft de bibliotheek te maken met curriculum.nu, het traject waarin negen ontwikkelteams uit het onderwijs zich buigen over de vraag wat leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs moeten kennen en kunnen voor negen leergebieden? De ontwikkelteams hebben in de eerste fase van dit traject per leergebied een conceptvisie opgeleverd. Ze hebben deze conceptvisie gedeeld om inbreng en reacties te verzamelen. Ook Stichting Lezen heeft feedback gegeven; voor leergebied Nederlands heeft zij dat...

  Bekijk details van Curriculum.nu

 • Jaarlijkse BOP ‘Samenwerking primair onderwijs’ weer van start

  1 juni 2018

  Binnenkort gaat het onderzoek ‘Samenwerking primair onderwijs’ weer van start. En ook dit jaar kan hierbij de administratieve tool voor scholen gebruikt worden, die met één druk op de knop alle gevraagde totaalgegevens levert in een overzichtelijke rapportage.

  Bekijk details van Jaarlijkse BOP ‘Samenwerking primair onderwijs’ weer van start

 • Vol van Lezen, opleiding tot specialist jeugdliteratuur

  30 mei 2018

  De succesvolle opleiding Vol van Lezen wordt komend studiejaar op maar liefst zes locaties in het land aangeboden. Ontwikkelaar Martijn Hensgens heeft pabo-docenten getraind om de opleiding aan te bieden als post-hbo binnen het nascholingsaanbod van verschillende hogescholen.

  Bekijk details van Vol van Lezen, opleiding tot specialist jeugdliteratuur

 • …of je downloadt de VakantieBieb

  11 mei 2018

  Dankzij de VakantieBieb blijven duizenden kinderen in de zomer doorlezen. Dat is geweldig, want doorlezen in de zomer voorkomt een terugval van het AVI-niveau. Ook deze zomer staan er maar liefst 60 e-books in de VakantieBieb, waarvan meer dan 30 jeugdtitels. De app is een zomercadeautje van de Bibliotheek en gratis te downloaden. Ook een lidmaatschap is niet nodig. De VakantieBieb is geopend van 1 juli tot en met 31 augustus 2018.

  Bekijk details van …of je downloadt de VakantieBieb

 • Opleidingsaanbod najaar 2018

  7 mei 2018

  Ben je leesconsulent of onderwijsspecialist/educatief adviseur met enige jaren ervaring binnen de Bibliotheek op school? Wil je je graag verder professionaliseren? Of ben je een bibliotheekmedewerker die voor het eerst op basisscholen met leerlingen en het leerkrachtenteam aan de slag gaat? Dat kan. Binnen het opleidingshuis van de Bibliotheek op school bieden Kunst van Lezen en de KB ook komend najaar weer interessante opleidingen aan.

  Bekijk details van Opleidingsaanbod najaar 2018

 • Behoeftepeiling module Onderwijslandschap po

  4 mei 2018

  We bieden in het voorjaar van 2019 de module Onderwijslandschap po aan. Voordat we het aanbod definitief maken, willen we graag weten hoeveel belangstelling er is voor deze module. Als je van plan bent om Onderwijslandschap po te volgen, laat ons dat dan weten via het belangstellingsformulier onderaan dit bericht.

  Bekijk details van Behoeftepeiling module Onderwijslandschap po