Nieuwsberichten

Resultaat 81 - 90 (van 220)

 • Nieuwe communicatiemiddelen voortgezet onderwijs

  18 december 2017

  Er zijn nieuwe communicatietools ontwikkeld met als doel om het voortgezet onderwijs nog beter te bereiken. Het gaat om een communicatieplan, een nieuwe PowerPointpresentatie voor stakeholders en rechtenvrije foto’s in de beeldbank, die voor de lokale communicatie gebruikt mogen worden.

  Bekijk details van Nieuwe communicatiemiddelen voortgezet onderwijs

 • Factsheets over de rekenmodellen

  18 december 2017

  BoekStart in de kinderopvang, de Bibliotheek op school in het primair en voortgezet onderwijs en de VoorleesExpress zijn succesvolle landelijke leesbevorderingsprogramma’s die de Bibliotheek ondersteunt. Voor al deze programma’s zijn exploitatiemodellen ontwikkeld waarmee de kosten berekend kunnen worden. Om de exploitatiemodellen te verduidelijken zijn factsheets opgesteld. De factsheets zijn vooral bedoeld voor directies en één factsheet richt zich op gemeenten.

  Bekijk details van Factsheets over de rekenmodellen

 • Scoor een Boek! groeit door in 2018

  18 december 2017

  Scoor een Boek! is een jaarlijks terugkerend project voor kinderen en ouders dat lezen en sport aan elkaar verbindt. Scoor een Boek! kent een Schooleditie voor kinderen van groep 5/6 én een Thuiseditie voor het hele gezin. Groningen is de bakermat van Scoor een Boek! Vorig jaar is het project ook van start gegaan in Overijssel. Komend jaar zullen leerlingen op veel meer plaatsen boeken kunnen scoren.

  Bekijk details van Scoor een Boek! groeit door in 2018

 • Uitnodiging Monitordag 0-12 jaar 2018

  14 december 2017

  Begin maart zijn de monitorresultaten basisonderwijs bekend van de meting 2017. Daarbij groeien kinderopvang en basisscholen steeds dichter naar elkaar toe. Een uitstekend moment voor een gezamenlijke Monitordag, waarin gekeken wordt naar de mogelijkheden van de monitorresultaten bij een geïntegreerde aanpak BoekStartBibliotheek op school.

  Bekijk details van Uitnodiging Monitordag 0-12 jaar 2018

 • Landelijke analyse van de monitor de Bibliotheek op school 2016

  8 december 2017

  De monitor de Bibliotheek op school wordt jaarlijks door veel scholen ingevuld. Elke school en bibliotheek ontvangen een eigen rapportage. Daarnaast maakt Desan jaarlijks een landelijke analyse van de resultaten over zowel de meting voor primair- als voor voortgezet onderwijs. Hierbij worden de antwoorden van leerlingen, leerkrachten/docenten en leesconsulenten in onderlinge samenhang bekeken. Hieronder lees je een korte samenvatting van de resultaten van 2016.

  Bekijk details van Landelijke analyse van de monitor de Bibliotheek op school 2016

 • Start inschrijving Nationale Jeugdkrakercompetitie 2018

  8 december 2017

  De inschrijvingen voor de Nationale Jeugdkrakercompetitie 2018 zijn gestart. Medewerkers van de Bibliotheek hebben complexe vragen bedacht en leerlingen van groep 7 en 8 gaan in teams de uitdaging aan om online antwoorden te vinden. De teams strijden om een mooie geldprijs en natuurlijk om de titel ‘Beste jeugdkrakers van het jaar’!

  Bekijk details van Start inschrijving Nationale Jeugdkrakercompetitie 2018

 • Meest mediawijze klas van Nederland 2017

  4 december 2017

  De meest mediawijze klas van Nederland is Groep 8 van Basisschool Statenkwartier in Den Haag. Dit blijkt tijdens de zevende editie van de MediaMasters Game, Nederlands grootste mediawijsheidproject voor groep 7 en 8. Nadat duizenden klassen een week lang mediawijze opdrachten hadden gemaakt in de klas en thuis, bleek de Haagse school het mediawijsheidspel en de spannende finale het best te hebben doorlopen. “We zijn waanzinnig blij!”, aldus juf Vivian temidden van een dolenthousiaste klas.

  Bekijk details van Meest mediawijze klas van Nederland 2017

 • Landelijke analyse informatievaardigheden in de Bibliotheek op school

  7 november 2017

  Sinds 2012 wordt de Monitor de Bibliotheek op school in het basisonderwijs uitgevoerd. In 2014 is daar de Monitor voor het voortgezet onderwijs bijgekomen. Dit jaar maakte Desan, in opdracht van de Koninklijke Bibliotheek, voor het eerst een landelijke analyse van de verzamelde data in het kader van informatievaardigheden. Het betreft scholen die binnen de Bibliotheek op school aan informatievaardigheden in het onderwijs werken.

  Bekijk details van Landelijke analyse informatievaardigheden in de Bibliotheek op school

 • Nieuwe website voor ouders online

  9 oktober 2017

  Begin 2017 hebben we onze website voor professionals debibliotheekopschool.nl vernieuwd. Daarna zijn we direct aan de slag gegaan met een website over de Bibliotheek op school voor ouders en leerkrachten/docenten. Die site is nu klaar en we presenteren deze met veel plezier.

  Bekijk details van Nieuwe website voor ouders online

 • Oproep: collecties voor vluchtelingenkinderen!

  6 oktober 2017

  Op initiatief van de landelijke werkgroep Bibliotheek & Integratie is een collectie samengesteld voor vluchtelingenkinderen. De collectie bestaat uit Arabische kinder- en jeugdboeken, beeldwoordenboeken, meertalige boeken, prentenboeken zonder tekst en een spel tbv Arabische geletterdheid. Met deze materialen stimuleren we de taalontwikkeling van vluchtelingenkinderen. Ook biedt de collectie handvatten in het contact met de ouders, om hen te betrekken en te ondersteunen bij het voorlezen aan hun...

  Bekijk details van Oproep: collecties voor vluchtelingenkinderen!