Administratieve tool bij jaarlijkse BOP

Gepubliceerd op: 11 juli 2017 15:14

Ook deze zomer vullen alle bibliotheken belangrijke managementgegevens in voor het Bibliotheek Onderzoeksplatform (BOP). Daarbij is er een handige tool die met één druk op de knop alle gevraagde totaalgegevens levert in een overzichtelijke rapportage. Deze tool is bijgewerkt om goed aan te sluiten op de verbeterde onderzoeksvragen.

Aanleveren voor 22 september

Het betreft gegevens over de educatieve dienstverlening en samenwerking met het primair onderwijs in 2016/2017. De meeste vragen gaan over de samenwerking in het algemeen, een paar vragen gaan over de Bibliotheek op school in het bijzonder.

De officiële uitnodiging, met alle informatie, dieplinks en wachtwoorden, is in de eerste week van juli gemaild aan de contactpersoon voor educatie die door elke POI is doorgegeven. Het BOP moet voor 22 september ingevuld worden.

Toelichting administratieve tool

Net als vorig jaar kun je als bibliotheek een aantal gegevens, die in dit onderzoek gevraagd worden, per school bijhouden in een administratieve tool.

In de toolkit Netwerk en beleid vind je een toelichting op deze administratieve tool. Je inloggegevens kom je tegen op de eerste pagina van het BOP en zijn hetzelfde als vorig jaar.

Alle gegevens die je hopelijk vorig jaar al hebt ingevuld, zijn blijven staan. Je hoeft het alleen maar te controleren en bijwerken. Wel is het SBO, SO en VSO toegevoegd, omdat OCW, de KB en Kunst van Lezen graag willen weten wat er in het speciaal onderwijs gebeurt.

Om alles snel te kunnen vinden, zijn het BOP en de Administratieve tool in de menubalk van deze website opgenomen.