De Grote Vriendelijke Podcast

Gepubliceerd op: 5 november 2018 10:25

Met veel tromgeroffel hebben kinderboekenrecensenten Bas Maliepaard en Jaap Friso vlak voor de Kinderboekenweek hun podcast over jeugdliteratuur geïntroduceerd. Voor wie dat gemist heeft, brengen wij de podcast graag onder de aandacht. In de onafhankelijke podcast bespreken Maliepaard en Friso maandelijks enkele nieuwe kinderboeken en ontwikkelingen in de jeugdliteratuur. Ook ontvangen zij een gast met wie ze uitgebreid ingaan op diens werk. In november zal dat een schrijver van een jongerenroman zijn.

Nieuw platform

De Grote Vriendelijke Podcast (GVP) is de eerste Nederlandse podcast over jeugdliteratuur. Bas Maliepaard (Trouw) en Jaap Friso (JaapLeest.nl) nemen de podcast op in kinderboekwinkel Kiekeboek in Haarlem. Het duo richt zich tot een volwassen publiek en hoopt met de podcast de breedte van de Nederlandse jeugdliteratuur te laten zien. Bas Maliepaard: “Er verschijnen veel interessante en boeiende kinderboeken en daar is relatief weinig aandacht voor in de reguliere media. Wij willen met dit nieuwe platform ons enthousiasme over jeugdliteratuur met anderen delen.”

Drie afleveringen online

De podcast werd in september gelanceerd en inmiddels staan er drie afleveringen online: met Jacques Vriens over zijn boek Code Kattenkruid, Bibi Dumon Tak over haar eerste poëziebundel Laat een boodschap achter in het zand en Janneke Schotveld over haar eerste sprookjesboek De kikkerbilletjes van de koning. In november ontvangen Maliepaard en Friso voor de vierde aflevering van de GVP een schrijver van een jongerenroman.

Wil je ook luisteren?

De Grote Vriendelijke Podcast is te beluisteren via www.degrotevriendelijkepodcast.nl, Spotify, TuneIn en alle grote podcastplatforms, waaronder iTunes, Apple Podcasts en Stitcher.

De GVP is ook te volgen op Twitter (@degvpodcast), Instagram (/degvpodcast) en Facebook (/degvpodcast).