Jaarlijkse BOP ‘Samenwerking onderwijs’ weer van start

Gepubliceerd op: 24 mei 2019 11:14

Vanaf 1 juli gaan de onderzoeken ‘Samenwerking primair onderwijs’ en ‘Samenwerking voortgezet onderwijs’ weer van start. Voor primair onderwijs kan ook dit jaar de administratieve tool voor scholen gebruikt worden, die met één druk op de knop alle gevraagde totaalgegevens levert in een overzichtelijke rapportage.

Aanleveren voor 20 september 2019

De onderzoeken betreffen gegevens over de educatieve dienstverlening en samenwerking met het primair en voortgezet onderwijs in 2018/2019. De meeste vragen gaan over de samenwerking in het algemeen, een paar vragen gaan over de Bibliotheek op school in het bijzonder.

De officiële uitnodiging, met alle informatie, dieplinks en wachtwoorden, wordt in de eerste week van juli gemaild aan de contactpersoon voor educatie die door elke POI is doorgegeven. Het onderzoek moet uiterlijk 20 september afgerond worden.

Toelichting administratieve tool

Net als vorig jaar kun je als bibliotheek een aantal gegevens, die in het onderzoek voor primair onderzoek gevraagd worden, per school bijhouden in een administratieve tool. In de toolkit Netwerk en beleid vind je een toelichting op deze administratieve tool. Je inloggegevens kom je tegen op de eerste pagina van het BOP en zijn hetzelfde als vorig jaar. LET OP: voor het BOP en de administratieve tool heb je aparte inloggegevens nodig.

Alle gegevens die je vorig jaar al hebt ingevuld, zijn blijven staan. Je hoeft het alleen maar te controleren en bijwerken. De uitsplitsing van voortgezet onderwijs bleek in sommige gevallen lastig om te maken, daarom is speciaal onderwijs vanaf dit jaar samengevoegd.

Om alles snel te kunnen vinden, zijn het BOP en de Administratieve tool in de menubalk van deze website opgenomen.