Jaarlijkse BOP ‘Samenwerking primair onderwijs’ weer van start

Gepubliceerd op: 1 juni 2018 11:14

Binnenkort gaat het onderzoek ‘Samenwerking primair onderwijs’ weer van start. En ook dit jaar kan hierbij de administratieve tool voor scholen gebruikt worden, die met één druk op de knop alle gevraagde totaalgegevens levert in een overzichtelijke rapportage.

Aanleveren voor 21 september 2018

Het onderzoek betreft gegevens over de educatieve dienstverlening en samenwerking met het primair onderwijs in 2017/2018. De meeste vragen gaan over de samenwerking in het algemeen, een paar vragen gaan over de Bibliotheek op school in het bijzonder.
De officiële uitnodiging, met alle informatie, dieplinks en wachtwoorden, wordt in de eerste week van juli gemaild aan de contactpersoon voor educatie die door elke POI is doorgegeven. Het onderzoek moet uiterlijk 21 september afgerond worden.

Toelichting administratieve tool

Net als vorig jaar kun je als bibliotheek een aantal gegevens, die in dit onderzoek gevraagd worden, per school bijhouden in een administratieve tool. In de toolkit Netwerk en beleid vind je een toelichting op deze administratieve tool. Je inloggegevens kom je tegen op de eerste pagina van het BOP en zijn hetzelfde als vorig jaar. LET OP: voor het BOP en de administratieve tool heb je aparte inloggegevens nodig.

Alle gegevens die je vorig jaar al hebt ingevuld, zijn blijven staan. Je hoeft het alleen maar te controleren en bijwerken. Wel is dit jaar het speciaal onderwijs opgesplitst in speciaal basisonderwijs (SBO) en (Voortgezet) speciaal onderwijs (SO/VSO). Let goed op of voor alle scholen het type onderwijs wel bekend is of dat dit voor een aantal scholen nog handmatig ingevuld moet worden. Je kunt nu al in de administratieve tool om je scholen te controleren en bij te werken, maar de aanpassing m.b.t. het speciaal onderwijs wordt in juli pas actief.

Om alles snel te kunnen vinden, zijn het BOP en de Administratieve tool in de menubalk van deze website opgenomen.