Leermiddelengids Informatievaardigheden vo nu ook online

Gepubliceerd op: 4 februari 2019 15:40

De Leermiddelengids Informatievaardigheden helpt bij het zoeken naar losse activiteiten of activiteiten in een doorgaande lijn ter behoeve van het mediaplan. De KB heeft de leermiddelen nu ook opgenomen in de online versie die al voor het primair onderwijs bestond. Zo wordt het vinden van goede lessen in het kader van digitale geletterdheid nog makkelijker.

Uitgebreid zoeken naar leermiddelen

De online Leermiddelengids Informatievaardigheden biedt de mogelijkheid de leermiddelen voor informatievaardigheden op inhoud en inzetbaarheid met elkaar te vergelijken en te selecteren. Je maakt hiervoor gebruik van het zoekmenu. Je selecteert op niveau, type leermiddel, behandelde informatievaardigheden, bronnen en kenmerken van de opdracht. In de beschrijvingen van de afzonderlijke leermiddelen vind je een uitgebreid overzicht van het product.

Op basis van de specifieke situatie en behoeften van de school op het gebied van informatievaardigheden zoek je naar de voor deze school meest geschikte leermiddelen. De ene keer is dit een losse les of een los project voor een specifiek leerjaar, een andere keer is misschien behoefte aan een methode die meerdere leerjaren kan worden ingezet. Ook inhoudelijk wil je misschien verschillende accenten leggen.

Handreiking voor situatieanalyse

Voor het in kaart brengen van de situatie en behoeften van de school kun je ook gebruikmaken van de Handreiking opdrachten informatievaardigheid in het voortgezet onderwijs. Je vindt deze in de toolkit Mediawijsheid onder het kopje Voortgezet onderwijs.