Openingsfilm met Manon Sikkel

Gepubliceerd op: 5 oktober 2020 09:04

Leesconsulenten uit Groningen liepen er tijdens de lockdown in het voorjaar 2020 tegenaan dat een grote feestelijke opening van een nieuwe de Bibliotheek op school-locatie met veel ouders en kinderen niet mogelijk was. Zij vroegen of er misschien een filmpje gemaakt zou kunnen worden met een rolletje voor de kinderboekenambassadeur, dat landelijk ingezet kan worden. Met dat idee is het kernteam de Bibliotheek op school po aan de slag gegaan.

Filmscript openingsfilm

Ga je dit schooljaar een nieuwe De Bibliotheek op school locatie openen? Gebruik dan het landelijke filmscript - inclusief een fragment met Manon Sikkel - en maak een eigen openingsfilm.

Het kernteam de Bibliotheek op school po heeft op verzoek van leesconsulenten uit Groningen afgelopen zomer aan een filmpje gewerkt, dat landelijk bruikbaar is bij een opening van een nieuwe de Bibliotheek op school-locatie. Zij hebben bij verschillende mensen om input gevraagd. De opzet is gaandeweg wel iets veranderd, omdat het beter leek als er voor elke school op de eigen herkenbare locatie en met lokale helden het filmpje geschoten wordt. Rowan Olierook en Suzanne Witteman (die ook de filmscripts voor Scoor een Boek! maken) hebben een overzichtelijk filmscript geschreven voor dit spannende openingsfilmpje. Kinderboekenambassadeur Manon Sikkel heeft een fragment opgenomen dat aan elk openingsfilmpje toegevoegd kan worden.

Het filmscript staat in de toolkit Marketing & Communicatie.