Thuiseditie Scoor een Boek! vernieuwd

Gepubliceerd op: 6 februari 2020 11:23

In de Thuiseditie van Scoor een Boek! worden gezinnen uitgedaagd om thuis mee te doen met de actie. Vanaf 24 februari 2020 is de vernieuwde Thuiseditie beschikbaar op scoorthuis.nl. De pilot van 2019 heeft veel inzichten opgeleverd, die verwerkt zijn in de nieuwe editie. Zo is de Thuiseditie in 2020 gekoppeld aan de Schooleditie, kunnen gezinnen meteen aan de slag, is het competitie-element vergroot en krijgen leerkrachten een grotere rol.

Scoor een Boek!

In verschillende regio‚Äôs slaan ook dit jaar bibliotheken, scholen en profclubs de handen ineen om met behulp van het project Scoor een Boek! kinderen te stimuleren meer te lezen. Het project bestaat uit de Thuiseditie en een Schooleditie. In 2019 lazen 16.000 leerlingen van groep 5 en 6 samen meer dan
100.000 boeken tijdens Scoor een Boek!

Schooleditie - Aftrap, Rust en Fluitsignaal

Deelnemende bibliotheken kunnen scholen uit hun werkgebied aanmelden voor de Schooleditie. Tijdens een periode van negen weken staat het lezen van boeken centraal. De leesconsulent van de bibliotheek komt tijdens De Aftrap en De Rust in de groepen om boeken te promoten en te bespreken. Met Het Fluitsignaal wordt Scoor een Boek! per regio feestelijk afgesloten.

Thuiseditie gekoppeld aan Schooleditie

De Thuiseditie is te vinden op www.scoorthuis.nl. De koppeling tussen de Thuiseditie en de Schooleditie is een belangrijke vernieuwing die dit jaar is doorgevoerd. Deelnemende gezinnen kunnen door opdrachten te doen een bijdrage leveren aan de score van de klas. Leerkrachten kunnen zien welke opdrachten zijn voltooid, en kunnen ouders en kinderen stimuleren om nieuwe opdrachten aan te gaan.

Informatie Scoor een Boek!

Meer informatie en de benodigde materialen zijn te vinden in de toolkit Scoor een Boek!.
Mail voor vragen naar: info@scooreenboek.nl.