Trainingen (online en fysiek) voorjaar 2021

Gepubliceerd op: 10 januari 2021 21:14

We hebben door de coronamaatregelen veel moeten reorganiseren ronde de opleidingen van BoekStart en de Bibliotheek op school. De training Meertaligheid bij de Bibliotheek op school van afgelopen najaar bieden we in januari en februari aan twee volle groepen online aan. Ook de vijf lopende trainingen Leesconsulent zijn nu online gestart. Zodra het weer mogelijk is willen we weer fysiek bij elkaar komen. Dat wordt toch door de meeste cursisten als het prettigst ervaren.

Voor het tweede kwartaal van 2021 staat een aantal trainingen gepland waarvoor je je nog kunt aanmelden.
BoekStartcoach (19 april en 7 juni)
Leesplezier voor kinderen met leesproblemen (25 maart en 10 juni)
Leesconsulent BoekStart (15 april, 20 mei en 3 juni; nog een paar plekken beschikbaar)  

Aanmelden als belangstellende

De onderstaande trainingen moeten nog ingepland worden. Op Bibliotheek Campus kun je je wel al aanmelden als belangstellende. Bij voldoende aanmeldingen gaan we de training inplannen, anders schuift de training door naar het najaar van 2021.
Onderwijsrelatie bouwen en borgen
Van uitvoerder tot gesprekspartner
Lezen kan beter! (vo)

Nieuwe trainingen

We inventariseren steeds aan welke trainingsonderwerpen er behoefte is. Op basis daarvan ontwikkelen we nieuw trainingsaanbod. We bieden de volgende nieuwe trainingen aan:
• Meertaligheid bij BoekStart (14 april en 19 mei; aanmelden kan binnenkort)

De publieksservice en leesplezier voor kinderen met een leesprobleem (in-company blended learning)
Als medewerker publieksservice wil je ook de kinderen goed op weg helpen, die moeite hebben met lezen of misschien al weerstand hebben ontwikkeld om te lezen. Deze training volg je met het hele team publieksservice. In deze training leer je meer over het aanbod voor kinderen en over leesplezier voor zwakke lezers en het Makkelijk Lezen Plein.