Uitnodiging monitordag voortgezet onderwijs

Gepubliceerd op: 18 januari 2019 15:49

Kunst van Lezen en het kernteam de Bibliotheek op school nodigen je graag uit voor een training/werkdag ‘Werken met de Monitor VO’. Deze vindt plaats op 21 maart 2019 in Utrecht.

Wat levert de training je op?

De resultaten van de monitor de Bibliotheek op school voortgezet onderwijs komen medio maart beschikbaar. Elke bibliotheek ontvangt een standaardrapportage voor elke school die heeft deelgenomen. Daarnaast is database in het rapportageportaal voorzien van alle actuele cijfers waarmee je nog verdere maatwerkanalyses kunt maken.

Tijdens de training ga je daadwerkelijk met de gegevens van je eigen school (scholen) aan de slag. Het doel is dat je aan het eind van de dag de deur uitgaat met een zelfgemaakte rapportage die je aan de school/scholen kunt presenteren. Bovendien krijg je handvatten om op school het gesprek over de monitor en het leesplan aan te gaan.  

Voor wie is deze dag bedoeld?

De training is bedoeld voor monitorcoördinatoren, leesconsulenten, specialisten educatie en/of provinciaal coördinatoren die tussen december 2018 en februari 2019 bij ten minste één school de monitor hebben ingevuld of begeleid.

Het rapportgageportaal VO werkt in principe op dezelfde manier als het rapportageportaal PO. Omdat je op deze werkdag daadwerkelijk een maatwerkrapportage gaat maken voor een vo-school, verwachten wij dat deze dag ook interessant voor je is als je al ervaring met het PO hebt.
De training is niet bedoeld voor medewerkers die in de genoemde periode de monitor niet hebben afgenomen.
 

Praktische informatie

De training wordt gegeven door Caroline Heijer, kernteam de Bibliotheek op school (vo) en Nicolien de Pater, landelijk contactpersoon Monitor de Bibliotheek op school i.o.v. Kunst van Lezen.

Datum: 21 maart
Tijd: 10-16 uur
Plaats: Utrecht (Utrecht Centrum voor de Kunsten, Domplein)

Er is plaats voor max. 20 deelnemers. De plaatsing is op volgorde van aanmelding.

Aanmelden uiterlijk tot 14 maart via het online aanmeldformulier.

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan deze werkdag. Het is wel belangrijk dat je je eigen inloggegevens van Desan meeneemt naar de training. Daarnaast is het nodig dat je een eigen laptop/tablet meeneemt om het rapportageportal te bekijken en de maatwerkrapportage te maken.

Voor meer informatie mail je naar info-vo@debibliotheekopschool.nl.