VakantieBieb, ’t zomercadeautje van de bibliotheek

Gepubliceerd op: 15 april 2019 08:18

Dankzij de jeugdboeken in de VakantieBieb blijven duizenden kinderen in de zomer doorlezen. Dat is geweldig, want doorlezen in de zomer voorkomt een terugval van het leesniveau. Ook jongeren hebben baat bij het lezen tijdens de vakantie. Voor hen zijn er in de VakantieBieb ook genoeg leuke boeken te vinden. De app is het zomercadeautje van de bibliotheek: gratis te downloaden, zonder lidmaatschap van de bibliotheek. De VakantieBieb voor de jeugd is drie maanden open: van 1 juni tot en met 31 augustus 2019.

Voor jeugd van 6 t/m 18 jaar

De VakantieBieb 2019 bevat 30 titels voor 4 leeftijdscategorieën: 9 titels voor 6-9 jaar, 9 titels voor 9-12 jaar, 6 titels voor 12-15 jaar en 6 titels voor 15-18 jaar. Kinderen kunnen genieten van onder meer Keesie Kippenkop-de rioolridder van Jozua Douglas, Gips van Anna Woltz, jongeren hebben de keuze uit o.a. Wild van Mel Wallis de Vries en De afstand tussen jou en mij van Marina Gessner.

Alle titels uit de VakantieBieb zijn vanaf 1 september te leen via jeugdbibliotheek.nl of de e-books-app van de online Bibliotheek. De geactualiseerde instructie VakantieBieb voor leesconsulenten is vanaf medio mei te vinden in de toolkit Lezen.

De VakantieBieb is ook een onderdeel van Vakantielezen. Lees in het nieuwsbericht over Vakantielezen hoe je de VakantieBieb daar kunt inzetten.

Winactie: iPad mini

Om het lezen deze vakantie extra leuk te maken voor kinderen en jongeren van 6 t/m 18 jaar, maken ze kans op een iPad mini door uit te leggen wat hun favoriete e-book uit de VakantieBieb is en waarom. Vanaf 1 mei staat er meer informatie over de actie op de site van VakantieBieb.  

Mailing en promotiepakket

Naast de campagne gericht op het primair onderwijs is er nu voor het eerst ook een campagne gericht op het voortgezet onderwijs, doelgroep 13-18 jaar.

Alle mailings geven informatie over de campagne en bieden de mogelijkheid om een gratis promotiepakket te bestellen met flyers (meer informatie over de campagne en de winactie, en een vakantie-checklist). Daarnaast wordt doorverwezen naar een online-omgeving waar je (met een persoonlijke inlogcode) toegang heeft tot een digitale toolkit met materialen zoals een promotievideo (ook via YouTube te zien), banners, afbeeldingen en tekstsuggesties.

Social media

Naast de campagne gericht op scholen, wordt er ook via social media campagne gevoerd. VakantieBieb gaat in de campagne voor jongeren samenwerken met een heel grote social media influencer, maar daar kunnen we op dit moment nog niets over verklappen...

Je kunt van 16 april t/m 31 mei een gratis promotiepakket bestellen via www.vakantiebieb.nl/bestellen. En deel via de socialplatforms van jouw school ook de berichten over VakantieBieb.  

Planning

De bibliotheek promoot de VakantieBieb actief onder scholen (PO én VO) op de volgende momenten:

  • 16 april: e-mailing naar alle scholen PO (directie en leerkracht) en VO (teamleiders, docenten Nederlands en mediathecarisen)
  • 16 april t/m 31 mei: bestelsite www.vakantiebieb.nl/bestellen live
  • 14 mei: fysieke mailing naar alle directies scholen PO en sectiehoofden en mediathecarissen VO
  • 16 mei: geactualiseerde instructie VakantieBieb PO/VO in de toolkit Lezen
  • 27 mei t/m 16 juni (week 22-24): uitlevering promotiepakketten naar scholen
  • Vanaf 28 mei: introductie VakantieBieb in de klas door leerkracht of leesconsulent
  • 1 juni: VakantieBieb voor jeugd en jongeren staat open t/m 31 augustus 2019
  • 1 juli: VakantieBieb open voor volwassenen t/m 31 augustus 2019

We wensen iedereen weer een fijne leeszomer toe!