Werkbijeenkomst Monitor voortgezet onderwijs

Gepubliceerd op: 20 januari 2020 15:47

De resultaten van de Monitor de Bibliotheek op school voortgezet onderwijs komen medio maart beschikbaar. Omdat de Monitor VO relatief nieuw is, nodigt Kunst van Lezen je graag uit voor een werkbijeenkomst ‘Werken met de Monitor VO’. Deze vindt plaats op 24 maart 2020 in Utrecht.

Wat levert de training je op?

Elke Bibliotheek ontvangt een standaardrapportage voor elke school die heeft deelgenomen. Daarnaast is database in het rapportageportaal voorzien van alle actuele cijfers waarmee je nog verdere maatwerkanalyses kunt maken.

Tijdens de werkbijeenkomst ga je daadwerkelijk met de gegevens van je eigen school (scholen) aan de slag. Het doel is dat je de deur uitgaat met een zelfgemaakte rapportage die je aan de school/scholen kunt presenteren. Bovendien krijg je handvatten om op school het gesprek te voeren over de Monitor en het leesplan. 

Voor wie is deze dag bedoeld?

De werkbijeenkomst is bedoeld voor monitorcoördinatoren en leesconsulenten die tussen december 2019 en februari 2020 bij ten minste één vo-school de Monitor hebben begeleid. Heb je in de genoemde periode de Monitor niet afgenomen, dan is deze bijeenkomst weinig zinvol.

Heb je voor het eerst voor het primair onderwijs de Monitor begeleid? Dan kan deze werkbijeenkomst ook voor jou interessant zijn. Het rapportageportaal PO werkt namelijk op dezelfde manier als het rapportageportaal VO. Overigens zijn er ook veel POI’s die voor de Monitor primair onderwijs een eigen training aanbieden. 

Praktische informatie

Je dient een eigen laptop of tablet mee te nemen om het rapportageportaal te bekijken en de maatwerkrapportage te maken. Houd ook je eigen inloggegevens van Desan bij de hand.

De werkbijeenkomst wordt geleid door Caroline Heijer, kernteam de Bibliotheek op school VO en Nicolien de Pater, landelijk contactpersoon Monitor de Bibliotheek op school i.o.v. Kunst van Lezen.

Datum: dinsdag 24 maart 2020
Tijd: 10.00 - 16.00 uur
Plaats: Volksuniversiteit Utrecht, Nieuwegracht 41, 3512 LE Utrecht, www.volksuniversiteitutrecht.nl
Aanmelden kan tot uiterlijk dinsdag 10 maart via het online aanmeldingsformulier

Er is plaats voor maximaal twintig deelnemers. De plaatsing is op volgorde van aanmelding. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan deze werkbijeenkomst door subsidie van Kunst van Lezen. Voor meer informatie mail je naar info-vo@debibliotheekopschool.nl.