Resultaat 151 - 160 (van 171)

• Conferentie Meer (voor)lezen, beter in taal in Roermond een succes

20 december 2013

Op woensdag 13 november vond de provinciale conferentie Meer (voor)lezen, beter in taal onder grote belangstelling plaats in Roermond. De verbinding bibliotheek, primair onderwijs en kinderopvang in de praktijk stond centraal.

Bekijk details van Conferentie Meer (voor)lezen, beter in taal in Roermond een succes

• Daarna vrolijk vooruit

16 december 2013

Natuurlijk blijven we iedereen in 2014 informeren over alle ontwikkelingen via onze nieuwsbrief, de website en alle andere vaste communicatiekanalen.

Bekijk details van Daarna vrolijk vooruit

• Even achterom kijken

16 december 2013

Aan het einde van het jaar zetten wij de mijlpalen van 2013 nog even op een rijtje.

Bekijk details van Even achterom kijken

• Stappenplan leerlingexport uit parnasSys

11 december 2013

Voor het lenen binnen de Bibliotheek op school worden alle leerlingen lid van de (school)bibliotheek. Om deze nieuwe leden in één keer in het bibliotheeksysteem te importeren is een exportbestand vanuit het leerlingsysteem van de school nodig. Dat kan nu snel en simpel!

Bekijk details van Stappenplan leerlingexport uit parnasSys

• Werkstukken en spreekbeurten: de Bibliotheek helpt!

27 november 2013

De Bibliotheek geeft leerlingen een steuntje in de rug bij het maken van een werkstuk of spreekbeurt door betrouwbare informatie te selecteren. Het aantal onderwerpen hiervoor is flink uitgebreid.

Bekijk details van Werkstukken en spreekbeurten: de Bibliotheek helpt!

• Handboek voor de inrichting en collectie van een schoolbibliotheek

24 oktober 2013

De schoolbibliotheek is één van de belangrijke instrumenten voor leesbevordering op school: het is de plek waar leesbeleving en leesinteresse geïnitieerd en gestimuleerd worden. Zonder een goede boekencollectie ontbreekt de stimulans om te gaan lezen. Interessante collecties, die aantrekkelijk gepresenteerd zijn, nodigen uit tot grasduinen en het met plezier gaan lezen van boeken. In de aanpak van de Bibliotheek op school begeleidt de bibliotheek de opzet en inrichting van een schoolbibliotheek.

Bekijk details van Handboek voor de inrichting en collectie van een schoolbibliotheek

• Extra landelijke aandacht voor ouders als leesbevorderaar

24 juli 2013

Staatssecretaris van OCW Sander Dekker schrijft in een brief (dd. 15 juli 2013) aan de Tweede Kamer over het belang van ouderbetrokkenheid voor de kwaliteit van het onderwijs en het benutten van talenten. Want:

Bekijk details van Extra landelijke aandacht voor ouders als leesbevorderaar

• Inspirerende scholingsdag voor gemeenten, scholen en bibliotheek in de Kennemerwaard

25 juni 2013

Op 27 mei organiseerde bibliotheek Kennemerwaard een scholingsdag voor en met het basisonderwijs en de gemeenten. Niet voor alle scholen, maar per gemeente uit het werkgebied waren een aantal scholen (directeuren, bestuurders, leerkrachten) uitgenodigd.

Bekijk details van Inspirerende scholingsdag voor gemeenten, scholen en bibliotheek in de Kennemerwaard

• Een primeur in Rotterdam

27 mei 2013

Op 22 mei organiseerde de afdeling Educatie van Bibliotheek Rotterdam haar eerste officiële de Bibliotheek op school-Netwerkbijeenkomst voor leescoördinatoren, leesconsulenten en docenten Open Boek uit de regio. De middag stond in het teken van deskundigheidsbevordering en kennisuitwisseling en er was ook tijd ingeruimd om letterlijk te netwerken.

Bekijk details van Een primeur in Rotterdam

• Implementatiewerkboek en dashboard

8 mei 2013

Bibliotheken die hun strategie rondom de Bibliotheek op school hebben bepaald, kunnen aan de slag! Verkoopgesprekken, die leiden tot contracten en het bouwen met de bouwstenen.

Bekijk details van Implementatiewerkboek en dashboard