Nieuwsberichten

Resultaat 91 - 100 (van 241)

 • Bestel nu: BIEB Magazine

  26 juni 2018

  Eind september is het weer zover. Mooi op tijd voor de Kinderboekenweek. Dan verschijnt het nieuwe BIEB Magazine. Een luchtige en informatieve kijk-lees-doe uitgave voor ouders/verzorgers én voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Met 44 pagina’s korte interviews, zoekplaatjes, puzzels, tips en weetjes om samen te lezen, te praten, te spelen en te onderzoeken. Met BIEB Magazine worden ouders zó geprikkeld, dat ze — spelenderwijs — actiever met hun kind en taal aan de slag gaan.

  Bekijk details van Bestel nu: BIEB Magazine

 • Kinderpostzegels introduceert Lokaal Besteden

  14 juni 2018

  In september gaat de jaarlijkse Kinderpostzegelactie weer van start. Dit jaar is er een nieuw onderdeel: Lokaal Besteden. Om kinderen meer te betrekken bij het doel van de Kinderpostzegelactie, kunnen scholen een deel van het opgehaalde geld besteden aan een goed doel in de omgeving van de school. Een school mag ook het lezen stimuleren voor kinderen op de eigen school via Stichting Lezen. Een mooie kans voor scholen om budget te realiseren voor leesbevordering. Help jij mee?

  Bekijk details van Kinderpostzegels introduceert Lokaal Besteden

 • Inspiratiedag: Van BoekStartbaby tot Leesbeest op school (vol!)

  14 juni 2018

  BoekStart bestaat 10 jaar en bereikt samen met de Bibliotheek op school inmiddels 750.000 kinderen. Dat is een prachtig resultaat waar we trots op mogen zijn! De eerste BoekStartbaby’s van destijds zijn inmiddels tien jaar en profiteren van de Bibliotheek op school. Het jubileum is een goede aanleiding om met elkaar terug te kijken op wat er is bereikt en vooruit te blikken op de toekomst.

  Bekijk details van Inspiratiedag: Van BoekStartbaby tot Leesbeest op school (vol!)

 • Curriculum.nu

  4 juni 2018

  Wat heeft de bibliotheek te maken met curriculum.nu, het traject waarin negen ontwikkelteams uit het onderwijs zich buigen over de vraag wat leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs moeten kennen en kunnen voor negen leergebieden? De ontwikkelteams hebben in de eerste fase van dit traject per leergebied een conceptvisie opgeleverd. Ze hebben deze conceptvisie gedeeld om inbreng en reacties te verzamelen. Ook Stichting Lezen heeft feedback gegeven; voor leergebied Nederlands heeft zij dat...

  Bekijk details van Curriculum.nu

 • Vol van Lezen, opleiding tot specialist jeugdliteratuur

  30 mei 2018

  De succesvolle opleiding Vol van Lezen wordt komend studiejaar op maar liefst zes locaties in het land aangeboden. Ontwikkelaar Martijn Hensgens heeft pabo-docenten getraind om de opleiding aan te bieden als post-hbo binnen het nascholingsaanbod van verschillende hogescholen.

  Bekijk details van Vol van Lezen, opleiding tot specialist jeugdliteratuur

 • Opleidingsaanbod najaar 2018

  7 mei 2018

  Ben je leesconsulent of onderwijsspecialist/educatief adviseur met enige jaren ervaring binnen de Bibliotheek op school? Wil je je graag verder professionaliseren? Of ben je een bibliotheekmedewerker die voor het eerst op basisscholen met leerlingen en het leerkrachtenteam aan de slag gaat? Dat kan. Binnen het opleidingshuis van de Bibliotheek op school bieden Kunst van Lezen en de KB ook komend najaar weer interessante opleidingen aan.

  Bekijk details van Opleidingsaanbod najaar 2018

 • Behoeftepeiling module Onderwijslandschap po

  4 mei 2018

  We bieden in het voorjaar van 2019 de module Onderwijslandschap po aan. Voordat we het aanbod definitief maken, willen we graag weten hoeveel belangstelling er is voor deze module. Als je van plan bent om Onderwijslandschap po te volgen, laat ons dat dan weten via het belangstellingsformulier onderaan dit bericht.

  Bekijk details van Behoeftepeiling module Onderwijslandschap po

 • Vernieuwde actie Kinderpostzegels

  3 mei 2018

  Wist je dat Kinderpostzegels een bijdrage levert aan de leesvaardigheid van kinderen? Kinderpostzegels vindt het belangrijk dat elk kind de kans krijgt om zich goed te kunnen ontwikkelen en daarbij hoort ook de leesvaardigheid van een kind. Daarom steunt Kinderpostzegels de campagnes Lezen is leuk! en Vakantielezen van Stichting Lezen.

  Bekijk details van Vernieuwde actie Kinderpostzegels

 • Lees met andermans ogen

  3 mei 2018

  We hoeven het je niet te vertellen: lezen is kijken met andermans ogen. Wat de een normaal vindt, is voor de ander vreemd. Zoveel mensen, zoveel verschillen. Wil je door de ogen van die ander naar de wereld kijken? Lees dan een boek. Voor de campagne Lees met andermans ogen zijn leestips verzameld en video’s gemaakt met BN’ers over boeken die hun ogen geopend hebben. Ook worden er allerlei activiteiten georganiseerd.

  Bekijk details van Lees met andermans ogen

 • Extra onderzoek vergoeding uitgeleende boeken

  1 mei 2018

  In het onderzoek naar de vergoedingen voor uitgeleende boeken ontbrak nog een aantal gegeven over de uitleningen die via de Bibliotheek op school gaan. Kunst van Lezen heeft die gegevens wel nodig om het gesprek over de vergoedingen goed te kunnen voeren. Daarom hebben we in januari via Desan een extra onderzoek uitgezet. Het rapport over de uitleningen is nu verschenen.

  Bekijk details van Extra onderzoek vergoeding uitgeleende boeken