Nieuwsberichten

Resultaat 181 - 190 (van 223)

 • De resultaten van een drukbezochte NOT

  11 februari 2015

  Dit jaar trok de Nationale Onderwijs Tentoonstelling in totaal 40.335 bezoekers. Dat is iets minder dan in 2013, maar zo voelde het op de beursvloer zeker niet. Het team van de Bibliotheek op school kijkt tevreden terug op de behaalde resultaten. We zetten de feiten en cijfers even op een rij.

  Bekijk details van De resultaten van een drukbezochte NOT

 • Succes op de NOT

  11 februari 2015

  Bekijk details van Succes op de NOT

 • Bekijk details van Dit jaar trok de Nationale Onderwijs Tentoonstelling in totaal 40.335 bezoekers. Dat is iets minder dan in 2013, maar zo voelde het op de beursvloer zeker niet. Het team van de Bibliotheek op school kijkt tevreden terug op de behaalde resultaten. We zetten de feiten en cijfers even op een rij.

 • Positieve resultaten DUO omnibusonderzoek directeuren

  3 februari 2015

  In opdracht van Kunst van Lezen heeft DUO afgelopen najaar een omnibusonderzoek uitgevoerd. Daarvoor zijn 400 directeuren van basisscholen bevraagd over het beleid en de activiteiten op hun school. De vragen hadden betrekking op leesbevordering en samenwerking met de openbare bibliotheek. Daarnaast is in kaart gebracht hoe ver de implementatie van de aanpak de Bibliotheek op school - onderdeel van Kunst van Lezen - gevorderd is.

  Bekijk details van Positieve resultaten DUO omnibusonderzoek directeuren

 • De Bibliotheek op school succesvol op de NOT

  28 januari 2015

  Van 27 t/m 31 januari staat de Bibliotheek op school op de NOT in Utrecht. De stand (Hal9.B120) wordt drukbezocht, door onderwijs en bibliotheekcollega's. Vooral de mooie en open uitstraling van de stand ontvangt veel complimenten. En de standbemanning staat garant voor eenzelfde mooi en open verhaal over dat wat we te bieden hebben.

  Bekijk details van De Bibliotheek op school succesvol op de NOT

 • In 2025 is iedereen in Nederland geletterd of bezig dat te worden

  23 december 2014

  Op 10 december presenteerde H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden samen met ambassadeur Ruben Nicolai de Ambitie-agenda 2015-2025 van de Leescoalitie, tijdens Het Nationale Bibliotheekcongres in de Beurs van Berlage.

  Bekijk details van In 2025 is iedereen in Nederland geletterd of bezig dat te worden

 • Hoe informatievaardig zijn de leerlingen eigenlijk?

  19 december 2014

  Tijdens het Nationaal Bibliotheekcongres op 10 december is de informatievaardighedentest Geheim agent A.A.P. gelanceerd, gericht op leerlingen uit groep 7 en 8. De bijbehorende website bevat informatie voor kinderen, bibliotheken, scholen en ouders over mediawijsheid en informatievaardigheden.

  Bekijk details van Hoe informatievaardig zijn de leerlingen eigenlijk?

 • Kinderen met leesbeperking beleven plezier aan boeken

  24 november 2014

  In de praktijk blijkt dat de reguliere collectie van de Bibliotheek op school onvoldoende aansluit bij de behoefte van kinderen met dyslexie of grote leesmoeilijkheden. De pilot ‘Aangepast Lezen en Makkelijk Lezen Plein in de Bibliotheek op school’ laat zwakke lezers en dyslecten op twee basisscholen in Den Bosch plezier beleven aan boeken en lezen. Kinderen, leerkrachten en ouders reageren enthousiast op de leesbevorderende materialen, die hieraan ten grondslag liggen. Deze zijn toegankelijk en...

  Bekijk details van Kinderen met leesbeperking beleven plezier aan boeken

 • Geslaagde landelijke Monitordag 2014

  24 september 2014

  Op 18 september jl. organiseerde Kunst van Lezen met het uitvoeringsteam de Bibliotheek op school Nederland voor de derde keer de landelijke Monitordag. Ruim 100 mensen van basisbibliotheken en PSO's waren hiervoor naar Utrecht gekomen. Kees Broekhof van Sardes nam de aanwezigen met aansprekende voorbeelden mee in zijn analyse van de resultaten van de laatste meting, afgezet tegen de eerdere metingen van de Monitor de Bibliotheek op school. Landelijk Monitorcoördinator Nicolien de Pater bereidde...

  Bekijk details van Geslaagde landelijke Monitordag 2014

 • Zijn digikids nog boekenbeesten?

  9 september 2014

  Lezen kinderen nog wel boeken nu ze omringd worden door tablets, smartphones en computers? Die vraag stelden onderzoekers van de Katholiek Universiteit Leuven aan 2000 Vlaamse kinderen tussen 9 en 12 jaar. Daarbij gingen de onderzoekers ook na hoe vaak de kinderen een boek lazen en welke plaats lezen inneemt in hun vrijetijdsbesteding. Het vorige vergelijkbare onderzoek dateert van 1993.

  Bekijk details van Zijn digikids nog boekenbeesten?