Resultaat 11 - 20 (van 238)

• De nieuwsgierige schrijver

4 mei 2020

In 2020 vieren we 75 jaar vrijheid! De Schrijverscentrale en het Nationaal Comité 4 en 5 mei zijn een bijzonder project gestart: Auteurs voor Vrijheid. Deze auteurs komen online op bezoek in de klas met een uniek verhaal over vrijheid en onvrijheid. Om kinderen uit groep 7 en 8 goed voor te bereiden op het auteursbezoek hebben de Bibliotheek op school en De Schrijverscentrale de voorbereidingsles ‘De nieuwsgierige schrijver’ gemaakt.

Bekijk details van De nieuwsgierige schrijver

• Resultaten onderzoek samenwerking primair onderwijs 2018-2019

25 april 2020

Vrijwel alle bibliotheken en scholen werken nauw met elkaar samen om kinderen in het basisonderwijs zoveel mogelijk in aanraking te brengen met boeken en lezen. Ze doen dat onder meer op het gebied van leesbevordering en digitale geletterdheid. Het aantal schoollocaties dat samenwerkt met de bibliotheek volgens de aanpak de Bibliotheek op school groeit nog steeds: in het schooljaar 2018-2019 sloten zich zo’n 200 nieuwe schoollocaties aan.

Bekijk details van Resultaten onderzoek samenwerking primair onderwijs 2018-2019

• De Bibliotheek op school na opengaan scholen

23 april 2020

Dinsdag 21 april heeft minister-president Rutte de verlenging van maatregelen ter voorkoming van verspreiding van het coronavirus (COVID-19) bekendgemaakt. De basisscholen gaan onder voorwaarden weer open vanaf 11 mei, de vestigingen van bibliotheken blijven in ieder geval gesloten tot 20 mei.

Bekijk details van De Bibliotheek op school na opengaan scholen

• Opbrengsten Digitaal Digistart Congres

21 april 2020

Van 26 maart t/m 3 april 2020 vonden de Media Ukkie Dagen plaats. Dit jaar in een digitale setting vanwege het coronavirus. De KB heeft het Digistart Congres omgevormd tot het Digitale Digistart Congres en dagelijks blogs geplaatst over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mediaopvoeding voor kinderen van 0 tot 6 jaar. En de Mediawolk is ontwikkeld, een poster met vragen over media, die ouders aan kinderen kunnen stellen.

Bekijk details van Opbrengsten Digitaal Digistart Congres

• Nederland Leest Junior 2020

14 april 2020

Dit jaar staat het boek ‘Dwars door de storm’ (Leopold) van Martine Letterie en Karlijn Stoffels centraal tijdens Nederland Leest Junior. Met de hele klas dit boek lezen biedt een mooie kans om met elkaar in gesprek te gaan over familie en de geschiedenis van je omgeving.

Bekijk details van Nederland Leest Junior 2020

• Trainingen najaar 2020

14 april 2020

Wil je je graag verder professionaliseren? Dat juichen we van harte toe. Expertise is een van de belangrijkste bouwstenen binnen de Bibliotheek op school. Daarom bieden we rond de Bibliotheek op school, en ook BoekStart, ook komend najaar zes interessante opleidingen aan. In de toolkit Opleidingen en op Bibliotheek Campus vind je een uitgebreide beschrijving van elke training.

Bekijk details van Trainingen najaar 2020

• De Bibliotheek op school op meer locaties voortgezet onderwijs

13 april 2020

Bibliotheken leveren een belangrijke bijdrage aan leesbevordering en digitale geletterdheid voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar. Dit doen ze onder andere in samenwerking met het voortgezet onderwijs. Met landelijke programma’s zoals de Bibliotheek op school en ook in lokaal ontwikkelde programma’s en initiatieven.

Bekijk details van De Bibliotheek op school op meer locaties voortgezet onderwijs

• ThuisBieb: e-books voor iedereen

13 april 2020

De deuren van de scholen en bibliotheken zijn gesloten, maar online is de bibliotheek open! Met de ThuisBieb-app kunnen leerlingen thuis gewoon doorlezen. In de app staan 100 e-books voor iedereen. Dus ook als leerlingen géén lid zijn van de bibliotheek! Er zijn zowel titels beschikbaar voor basisschoolleerlingen als voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. Zelfs titels voor de leeslijst.

Bekijk details van ThuisBieb: e-books voor iedereen

• Vakantielezen 2020 – doorlezen loont!

16 maart 2020

Ook dit jaar biedt Stichting Lezen met steun van Stichting de Versterking het project Vakantielezen aan. Er kunnen maar liefst 7.500 kinderen deelnemen aan het project, uit groep 3 en 4 in krimp- en anticipeerregio’s. De POI ontvangt de gevulde Vakantieleestasjes, benadert zelf de bibliotheken en verdeelt de tasjes onder bibliotheken in de regio. De educatieve diensten in de grote steden en POI’s die niet in een krimp- en anticipeergebied werkzaam zijn kunnen alleen losse tassen bestellen.

Bekijk details van Vakantielezen 2020 – doorlezen loont!

• Stimuleringsregeling de Bibliotheek op school 2020

16 maart 2020

Voor schooljaar 2020/2021 is er voor de Bibliotheek op school po en vo, en nu ook voor het mbo, een Stimuleringsregeling. Voor het primair onderwijs vervalt het onderscheid tussen Impuls- en Stimuleringsregeling. Er komt één regeling, bedoeld voor bibliotheken die op maximaal 50% van de scholen in hun werkgebied een Bibliotheek op school hebben. Neem zowel voor po, vo als mbo contact op met je POI als je gebruik wilt maken van de regeling. De POI’s kunnen de stimuleringsgelden po en vo tot 1 juli...

Bekijk details van Stimuleringsregeling de Bibliotheek op school 2020