Resultaat 191 - 200 (van 213)

• Beeldbank voor eigen promotiematerialen

3 februari 2014

Regelmatig vragen Bibliotheken om beeldmateriaal van schoolbibliotheken voor hun eigen promotie. Vanaf nu zijn er 50 foto’s beschikbaar in de nieuwe beeldbank de Bibliotheek op school.

Bekijk details van Beeldbank voor eigen promotiematerialen

• De Bibliotheek op school in De Digitale School

3 februari 2014

De nieuwsbrief van de Bibliotheek op school heeft inmiddels een bereik van ruim 700 ontvangers. Het merendeel van de lezers komt uit de Bibliotheekwereld en het grootste deel van de inhoud van deze nieuwsbrief is ook voor hen het meest relevant.

Bekijk details van De Bibliotheek op school in De Digitale School

• Conferentie Meer (voor)lezen, beter in taal in Roermond een succes

20 december 2013

Op woensdag 13 november vond de provinciale conferentie Meer (voor)lezen, beter in taal onder grote belangstelling plaats in Roermond. De verbinding bibliotheek, primair onderwijs en kinderopvang in de praktijk stond centraal.

Bekijk details van Conferentie Meer (voor)lezen, beter in taal in Roermond een succes

• Daarna vrolijk vooruit

16 december 2013

Natuurlijk blijven we iedereen in 2014 informeren over alle ontwikkelingen via onze nieuwsbrief, de website en alle andere vaste communicatiekanalen.

Bekijk details van Daarna vrolijk vooruit

• Even achterom kijken

16 december 2013

Aan het einde van het jaar zetten wij de mijlpalen van 2013 nog even op een rijtje.

Bekijk details van Even achterom kijken

• Stappenplan leerlingexport uit parnasSys

11 december 2013

Voor het lenen binnen de Bibliotheek op school worden alle leerlingen lid van de (school)bibliotheek. Om deze nieuwe leden in één keer in het bibliotheeksysteem te importeren is een exportbestand vanuit het leerlingsysteem van de school nodig. Dat kan nu snel en simpel!

Bekijk details van Stappenplan leerlingexport uit parnasSys

• Werkstukken en spreekbeurten: de Bibliotheek helpt!

27 november 2013

De Bibliotheek geeft leerlingen een steuntje in de rug bij het maken van een werkstuk of spreekbeurt door betrouwbare informatie te selecteren. Het aantal onderwerpen hiervoor is flink uitgebreid.

Bekijk details van Werkstukken en spreekbeurten: de Bibliotheek helpt!

• Handboek voor de inrichting en collectie van een schoolbibliotheek

24 oktober 2013

De schoolbibliotheek is één van de belangrijke instrumenten voor leesbevordering op school: het is de plek waar leesbeleving en leesinteresse geïnitieerd en gestimuleerd worden. Zonder een goede boekencollectie ontbreekt de stimulans om te gaan lezen. Interessante collecties, die aantrekkelijk gepresenteerd zijn, nodigen uit tot grasduinen en het met plezier gaan lezen van boeken. In de aanpak van de Bibliotheek op school begeleidt de bibliotheek de opzet en inrichting van een schoolbibliotheek.

Bekijk details van Handboek voor de inrichting en collectie van een schoolbibliotheek

• Extra landelijke aandacht voor ouders als leesbevorderaar

24 juli 2013

Staatssecretaris van OCW Sander Dekker schrijft in een brief (dd. 15 juli 2013) aan de Tweede Kamer over het belang van ouderbetrokkenheid voor de kwaliteit van het onderwijs en het benutten van talenten. Want:

Bekijk details van Extra landelijke aandacht voor ouders als leesbevorderaar

• Inspirerende scholingsdag voor gemeenten, scholen en bibliotheek in de Kennemerwaard

25 juni 2013

Op 27 mei organiseerde bibliotheek Kennemerwaard een scholingsdag voor en met het basisonderwijs en de gemeenten. Niet voor alle scholen, maar per gemeente uit het werkgebied waren een aantal scholen (directeuren, bestuurders, leerkrachten) uitgenodigd.

Bekijk details van Inspirerende scholingsdag voor gemeenten, scholen en bibliotheek in de Kennemerwaard