Nieuwsberichten

Resultaat 191 - 200 (van 200)

 • Jaarpeiling de Bibliotheek op school

  19 maart 2013

  DUO Onderwijsonderzoek heeft in opdracht van het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken (SIOB) een onderzoek gehouden naar de samenwerking tussen bibliotheken en primair onderwijs. Op het onderzoek respondeerden in de periode december 2012 januari 2013 in totaal 116 uit 171 bibliotheekorganisaties (68%). De resultaten zijn opgenomen in de rapportage Samenwerking openbare bibliotheken en basisscholen en bieden goed inzicht in de mate waarin en de manier waarop bibliotheken hun samenwerking met basisscholen...

  Bekijk details van Jaarpeiling de Bibliotheek op school

 • Leesbevordering in de praktijk

  18 maart 2013

  Lezen vormt de basis van de samenwerking binnen de Bibliotheek op school. Dagelijks vrij lezen, voorlezen of praten over boeken. We weten inmiddels dat dit substantieel bijdraagt tot meer leesplezier, betere leesprestaties en hogere cito-scores. Om scholen en bibliotheken hierbij nog beter te ondersteunen biedt de Bibliotheek op school een aantal praktische tools.

  Bekijk details van Leesbevordering in de praktijk

 • Gelderland viert De Tussenstand: resultaten van 1 jaar de Bibliotheek op school

  14 maart 2013

  Op 5 maart jl. werd in Gelderland De Tussenstand van de Bibliotheek op school gevierd. Een jaar geleden zijn 14 bibliotheken in het Gelders bibliotheeknetwerk gestart met de Bibliotheek op school. De ambitie: ieder kind een goede lezer en mediawijs!

  Bekijk details van Gelderland viert De Tussenstand: resultaten van 1 jaar de Bibliotheek op school

 • De Bibliotheek op school succes op NOT 2013

  14 februari 2013

  De landelijke lancering van de Bibliotheek op school aan het basisonderwijs is een feit. Van 22 t/m 26 januari vond de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) plaats in de jaarbeurs in Utrecht. Vijf dagen lang bezochten ruim 50.000 onderwijsprofessionals de beurs, waaronder schoolbestuurders, directies en leerkrachten. En al deze onderwijsprofessionals zijn enthousiast over de gezamenlijke aanpak van onderwijs en bibliotheek op de thema’s: lezen en mediawijsheid.

  Bekijk details van De Bibliotheek op school succes op NOT 2013

 • H.K.H. Prinses Laurentien over leesbevordering

  17 januari 2013

  Het jaarlijkse bibliotheekcongres vond afgelopen december plaats in Middelburg. H.K.H. Prinses Laurentien sprak hier over het grote belang van voorlezen.

  Bekijk details van H.K.H. Prinses Laurentien over leesbevordering

 • Toneelstuk Lezen is leuk!

  3 december 2012

  Zoek je een creatieve manier om een schoolbibliotheek te openen?

  Bekijk details van Toneelstuk Lezen is leuk!

 • De Bibliotheek op school in Prima Onderwijs

  9 november 2012

  Prima Onderwijs is een magazine voor leerkrachten en directie in het primair en voortgezet onderwijs. Wij zijn trots dat de Bibliotheek op school in de uitgave van november staat!

  Bekijk details van De Bibliotheek op school in Prima Onderwijs

 • Een dag uit het leven van

  9 november 2012

  Via Twitter is er een oproep uitgegaan naar alle mediacoaches in Nederland. Aan hen is gevraagd een dag uit hun leven te beschreven. Annemarie van der Riet, lees-mediacoach van Openbare Bibliotheek Gelderland Zuid, beschrijft een dag uit haar leven.

  Bekijk details van Een dag uit het leven van

 • Biblioservice Gelderland: imagocampagne met Gouden Leestips boekje

  27 september 2012

  Biblioservice Gelderland startte de laatste twee weken van juni een imagocampagne speciaal gericht op jonge gezinnen, met als motto ‘De Bieb helpt je kind omhoog’.

  Bekijk details van Biblioservice Gelderland: imagocampagne met Gouden Leestips boekje

 • Interview Nicolien de Pater

  7 augustus 2012

  Nicolien de Pater is projectcoördinator Utrechts Kunst van Lezen. Kunst van Lezen biedt sinds 2008 als een van de vier pijlers het project Bibliotheek op de Basisschool aan.

  Bekijk details van Interview Nicolien de Pater