Nieuwsberichten

Resultaat 191 - 200 (van 416)

 • Functieprofielen lees-mediaconsulent en adviseur educatie vo Bekijk details

  7 april 2017

  In de toolkit zijn nu uitgewerkte profielen beschikbaar voor twee functies die onmisbaar zijn wanneer je een start wil maken met de Bibliotheek op school in het voortgezet onderwijs. Het betreft de lees-mediaconsulent hbo en adviseur educatie hbo.

 • Stappenplan personele invulling de Bibliotheek op school vo Bekijk details

  7 april 2017

  Voor de bouwsteen Expertise is nu een stappenplan ontwikkeld als handreiking voor managers en hrm-medewerkers bij personele en organisatorische vraagstukken binnen de Bibliotheek op school voortgezet onderwijs.

 • Nieuwe website Lees je beter helpt kinderen en verzorgers Bekijk details

  13 maart 2017

  Deze week is Lees je beter gelanceerd, een online zoekregister voor iedereen die zich middels kinder- en jeugdboeken beter wil kunnen inleven in een kind dat ziek is. De website is een idee van auteur en illustrator Ted van Lieshout en kinderneuroloog Irina Snoeck, die hopen dat het initiatief ertoe zal bijdragen dat zieke kinderen zich (een beetje) beter gaan voelen.

 • Materialen 2-daagse training buitenschoolse opvang Bekijk details

  6 maart 2017

  Stichting Lezen heeft voor pedagogisch medewerkers in de buitenschoolse opvang een korte training ontwikkeld. Daarmee wil zij de leesbevordering op de BSO naar een hoger plan tillen en ook het leesplezier ná schooltijd stimuleren.

 • Nieuwe opleiding didactiek voor het voortgezet onderwijs Bekijk details

  28 februari 2017

  We bieden al een aantal jaren basisopleidingen en verdiepingsmodules voor leesconsulenten en onderwijsspecialisten die werken in het basisonderwijs. Maar een professionele samenwerking met scholieren en docenten in het voortgezet onderwijs vraagt andere kennis en vaardigheden. Daarom breiden we de opleidingen langzaamaan uit met modules voor de lees-mediaconsulenten die de Bibliotheek op school in het voortgezet onderwijs implementeren en uitvoeren. De opleiding Didactiek is hiervan het begin.

 • VakantieBieb in voorbereiding Bekijk details

  13 februari 2017

  Dit jaar beleeft de VakantieBieb zijn vijfde editie! De aanpak is grotendeels gelijk aan 2016. De VakantieBieb opent op 1 juni voor jeugd en in juli komen hier de e-books voor volwassenen bij. De VakantieBieb sluit weer op 31 augustus. Onderhandelingen voor de ca. 30 jeugdboeken zijn in volle gang. Evenals de brainstorm over een nieuwe attenderingsactie. Bibliotheken kunnen straks de VakantieBieb dus weer goed onder de aandacht brengen van het onderwijs.

 • Hoe informatie- en mediavaardig zijn de basisscholen? Bekijk details

  13 februari 2017

  Informatievaardigheden en mediawijsheid zijn niet meer weg te denken uit de Bibliotheek op school. Steeds meer scholen doen mee met de jaarlijkse monitor en steeds meer scholen besteden structureel aandacht aan het omgaan met media. Maar hoe is het nu werkelijk gesteld met deze vaardigheden in de basisscholen? Daarover zijn onlangs twee interessante notities verschenen.

 • Nieuwe tools voor mediawijsheid in het VO Bekijk details

  10 februari 2017

  In opdracht van de KB heeft NextValue Research gewerkt aan een leermiddelengids en een handreiking over informatievaardigheden voor het voortgezet onderwijs. Daarnaast is een verkenning gepubliceerd over mediawijsheid in het voortgezet onderwijs.

 • Campagne Luisteren voor je lijst van start Bekijk details

  8 februari 2017

  Vrijdag 17 februari start de KB met de campagne ‘Luisteren voor je lijst’. Deze selectie luisterboeken in de LuisterBieb-app is nog relatief onbekend en biedt eindexamenkandidaten vwo/havo en vmbo een alternatieve en laagdrempelige manier om enthousiast te worden voor boeken en literatuur.

 • Leesplezier! Ook voor kinderen met een leesprobleem Bekijk details

  8 februari 2017

  Kinderen met een leesprobleem hoeven tegenwoordig gelukkig niet meer alleen saaie rijtjes of aangepaste teksten te lezen! Binnen de Bibliotheek op school - onder regie van de Koninklijke Bibliotheek - zijn er de afgelopen jaren verschillende materialen ontwikkeld en verzameld om een ruim en divers aanbod te bieden aan deze doelgroep in het basisonderwijs.

Paginanavigatie