Nieuwsberichten

Resultaat 221 - 230 (van 416)

 • Een leerlinglengte boeken voor de prijswinnende slogan Bekijk details

  27 juli 2016

  Op OBS De Walsprong in Zaltbommel hebben ze voorlopig genoeg te lezen. Want dankzij Houda Challal ontvingen ze een stapel boeken net zo hoog als de langste leerling van de school. En die bleek maar liefst 1m80: Willem Hein uit groep 8!

 • Tweede meting ‘Samenwerking primair onderwijs’ van start Bekijk details

  24 juni 2016

  Evenals afgelopen jaar ontvangen de contactpersonen voor primair onderwijs van de bibliotheken in juni een uitnodiging per mail om deel te nemen aan het onderzoek ‘Samenwerking primair onderwijs’. Dit onderzoek loopt van juli t/m september 2016 en betreft het schooljaar 2015/2016. Het onderzoek wordt uitgevoerd aan de hand van een online vragenlijst. De resultaten worden eind november gepubliceerd op het Bibliotheek Onderzoeksplatform (BOP).

 • KinderManifest aangeboden aan minister Plasterk Bekijk details

  3 juni 2016

  Politici moeten meer rekening houden met de wensen, rechten en meningen van kinderen. Dat blijkt uit onderzoek van de Vereniging van Openbare Bibliotheken in samenwerking met onderzoeksinstituut Qrius en de Kindercorrespondent.

 • Winnaars wedstrijd Help de Kinderboekenambassadeur! Bekijk details

  26 mei 2016

  Met de slogan 'Bijt je vast in een boek' gecombineerd met een pakkend beeld is Houda Challal van OBS De Walsprong in Zaltbommel winnaar geworden van de wedstrijd Help de Kinderboekenambassadeur. Hiermee riep Kinderboekenambassadeur Jan Paul Schutten de hulp in van kinderen bij het bedenken van een steengoede postercampagne die duidelijk maakt hoe leuk lezen is.

 • Nieuwe KinderboekenGids is uit Bekijk details

  18 mei 2016

  Wat zijn de kerntitels van de Kinderboekenweek? Wat is het Prentenboek van het Jaar? Welke boeken zitten in de nieuwe Prentenboek TopTien van De Nationale Voorleesdagen? En wat is eigenlijk een boekentipwolk? In de KinderboekenGids vind je alle informatie over de grote leesbevorderingscampagnes en over de lespakketten en extra materialen voor op school.

 • Nederland Leest Junior! Bekijk details

  18 mei 2016

  Nederland Leest zet na tien succesvolle edities niet meer jaarlijks één boek centraal, maar een thema. In 2016 is dat: democratie. De campagne wil Nederland niet alleen aan het lezen zetten, maar ook aan het debatteren. Daarmee sluit Nederland Leest aan bij de functie van de openbare bibliotheek als centrum voor ontmoeting en debat. Ook koos de Stichting CPNB voor een nieuwe educatieve component: een campagne voor kinderen in de leeftijd van 10-14 jaar.

 • KinderManifest: doe mee met het onderzoek! Bekijk details

  17 mei 2016

  We willen weten wat kinderen belangrijk vinden voor de toekomst. Dat wordt vastgelegd in het KinderManifest. Hiermee kunnen beleidsmakers, politici en bibliotheken hun koers bepalen. Maar voor het opstellen van het manifest hebben we hulp nodig van kinderen tussen de 9 en 14 jaar. We roepen ze daarom op om mee te doen aan het onderzoek.

 • VakantieBieb voor het basisonderwijs Bekijk details

  13 mei 2016

  De VakantieBieb komt er weer aan, met dit jaar 60 e-books voor jeugd en volwassenen. De campagne richt zich op bibliotheken en het basisonderwijs. Al zo’n 578.000 mensen hebben de VakantieBieb-app gedownload. En we hopen dat nog meer mensen dat dit jaar gaan doen. De App is vanaf 1 juni t/m 31 augustus beschikbaar via de App Store en Google Play Store.

 • Inspiratiedag 'OVERAL! de Bibliotheek op school' Bekijk details

  13 mei 2016

  De Bibliotheek op school in het basisonderwijs bestaat 5 jaar! Om dit te vieren organiseren we op dinsdag 20 september 2016 een landelijke Inspiratiedag in het Utrechts Centrum voor de Kunsten. Een sprankelende dag om je te laven aan inspirerende sprekers, om je te informeren bij kundige specialisten en om je netwerk te vergroten met collega’s die de Bibliotheek op school net even anders aanpakken dan jij.

Paginanavigatie