Resultaat 21 - 30 (van 238)

• De Bibliotheek op school 2020-2024

16 maart 2020

Er kan weer vijf jaar geïnvesteerd worden in de opleidingen rond leesbevordering, in stimuleringsregelingen voor nieuwe Bibliotheek op school-scholen en in het borgen en verdiepen van de kwaliteit van de Bibliotheek op school. In januari 2020 is namelijk een nieuwe periode van vijf jaar gestart van het landelijk programma tegen laaggeletterdheid, Tel mee met Taal. We beschrijven de speerpunten voor de nieuwe periode.

Bekijk details van De Bibliotheek op school 2020-2024

• Training Leesconsulent primair onderwijs volledig vernieuwd

16 maart 2020

De training Leesconsulent primair onderwijs is onverminderd populair en heeft sinds de start in 2012 al ongeveer 620 gecertificeerde leesconsulenten afgeleverd. Daar zijn we trots op. We merken echter dat de populatie van de cursisten aan het veranderen is: minder doorstromers vanuit de bibliotheek op mbo-niveau en meer nieuwe instromers op hbo- of soms zelfs academisch niveau. Vaak hebben deze instromers een onderwijsachtergrond. Daarom zijn we de training Leesconsulent primair onderwijs volledig...

Bekijk details van Training Leesconsulent primair onderwijs volledig vernieuwd

• Trainingen Kunst van Lezen t/m 6 april afgelast

13 maart 2020

We gelasten alle trainingsbijeenkomsten tot en met 6 april af om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het betreft de trainingen uit het opleidingshuis voor BoekStart en de Bibliotheek op school voor bibliotheekmedewerkers.

Bekijk details van Trainingen Kunst van Lezen t/m 6 april afgelast

• Monitor: promofilm, webinars en handreiking

6 maart 2020

Om bibliotheken te ondersteunen bij het inzetten van de Monitor de Bibliotheek op school hebben we de afgelopen tijd nieuwe tools ontwikkeld. Voor bibliotheekmedewerkers die voor het eerst gaan werken met de Monitor zijn er een handleiding en een webinar. Daarnaast hebben we het webinar 'Masterclass analyse monitorgegevens po', het webinar en de handreiking 'Meedoen met de Monitor; Scholen opnieuw motiveren voor de Monitor de Bibliotheek op school' en de promotiefilm over het belang van de Monitor.

Bekijk details van Monitor: promofilm, webinars en handreiking

• Thuiseditie Scoor een Boek! vernieuwd

6 februari 2020

In de Thuiseditie van Scoor een Boek! worden gezinnen uitgedaagd om thuis mee te doen met de actie. Vanaf 24 februari 2020 is de vernieuwde Thuiseditie beschikbaar op scoorthuis.nl. De pilot van 2019 heeft veel inzichten opgeleverd, die verwerkt zijn in de nieuwe editie. Zo is de Thuiseditie in 2020 gekoppeld aan de Schooleditie, kunnen gezinnen meteen aan de slag, is het competitie-element vergroot en krijgen leerkrachten een grotere rol.

Bekijk details van Thuiseditie Scoor een Boek! vernieuwd

• Werkbijeenkomst Monitor voortgezet onderwijs

20 januari 2020

De resultaten van de Monitor de Bibliotheek op school voortgezet onderwijs komen medio maart beschikbaar. Omdat de Monitor VO relatief nieuw is, nodigt Kunst van Lezen je graag uit voor een werkbijeenkomst ‘Werken met de Monitor VO’. Deze vindt plaats op 24 maart 2020 in Utrecht.

Bekijk details van Werkbijeenkomst Monitor voortgezet onderwijs

• Start inschrijving Nationale Jeugdkrakercompetitie 2020

9 december 2019

De inschrijvingen voor de Nationale Jeugdkrakercompetitie 2020 zijn gestart. Medewerkers van de Bibliotheek hebben complexe vragen bedacht en leerlingen van groep 7 en 8 gaan in teams de uitdaging aan om online antwoorden te vinden. De teams strijden om een mooie geldprijs en natuurlijk om de titel ‘Beste jeugdkrakers van het jaar’!

Bekijk details van Start inschrijving Nationale Jeugdkrakercompetitie 2020

• Titels ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ 2020 bekend

9 december 2019

De titels van de leesbevorderingscampagne Geef een (prenten)boek cadeau 2020 zijn bekend. Vanaf 7 februari is Koning van Katoren van Jan Terlouw voor € 2 te koop in de boekhandel. Vanaf 12 juni is het prentenboek Woeste Willem van Ingrid & Dieter Schubert voor € 2,50 verkrijgbaar. Doel van de actie is om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur.

Bekijk details van Titels ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ 2020 bekend

• Prestatiebox: extra geld voor cultuureducatie

6 december 2019

Onderwijsinstellingen krijgen van de overheid 1 budget (lumpsum) voor alle kosten die zij maken. Daarnaast krijgen onderwijsinstellingen extra geld om het onderwijs te verbeteren. Het geld uit deze prestatiebox (een bedrag per leerling) kunnen ze inzetten voor onder meer: taal en rekenen; wetenschap en techniek; talentontwikkeling; professionalisering van leerkrachten en schoolleiders. Of voor cultuureducatie.

Bekijk details van Prestatiebox: extra geld voor cultuureducatie

• Creatief schrijven en leesbevordering

6 december 2019

Steeds vaker wordt creatief schrijven ingezet als impuls voor leesplezier en literaire competentie. Daarom hebben Mariet Lems en De Schoolschrijver, in opdracht van Stichting Lezen, de cursus Creatief schrijven in de klas ontwikkeld. Deze cursus is gericht op het integreren van schrijf- en leesonderwijs. Een aantal POI’s biedt de cursus komend jaar aan als pilot. Interesse?

Bekijk details van Creatief schrijven en leesbevordering