Nieuwsberichten

Resultaat 61 - 70 (van 176)

 • Update Monitor de Bibliotheek op school

  19 juni 2017

  Op de Monitordag hebben meer dan 80 aanwezigen hun ervaringen met de Monitor gedeeld. We hebben geïnventariseerd wat goed werkt en wat er nog verbeterd kan worden. Met die verbeterpunten zijn we nu aan het werk, samen met de klankbordgroep en monitordeskundige Kees Broekhof. We streven ernaar dat ook komend schooljaar de Monitor volop en gemakkelijker ingezet kan worden om scholen te ondersteunen bij een doelgerichte aanpak van leesbevordering.

  Bekijk details van Update Monitor de Bibliotheek op school

 • Wie wordt de meest mediawijze klas van Nederland?

  15 juni 2017

  Leerkrachten van groep 7 en 8 kunnen hun klassen weer inschrijven voor MediaMasters 2017/2018. MediaMasters leert leerlingen, ouders en leerkrachten meer over sociale media, reclame, informatievaardigheden, programmeren, games, cyberpesten, vloggen, beeldvorming, virtual reality en online gedrag. Aangemelde klassen strijden met elkaar om de titel ‘Meest mediawijze klas van Nederland’. Daarnaast ontvangt iedere leerling aan het eind van het project een MediaMasters-diploma. MediaMasters bestaat dit...

  Bekijk details van Wie wordt de meest mediawijze klas van Nederland?

 • Organisatorische materialen Vakantielezen beschikbaar

  9 juni 2017

  Ook dit jaar organiseert Stichting Lezen met steun van Stichting Kinderpostzegels Nederland het project Vakantielezen. Ruim 95 scholen in krimp- en anticipeergebieden hebben zich aangemeld voor het project. Zij hebben de posters, folders voor leerkrachten en de aantrekkelijke Vakantieleestasjes voor kinderen van groep 3 en 4 inmiddels ontvangen. Wil je Vakantielezen ook introduceren op jouw scholen?

  Bekijk details van Organisatorische materialen Vakantielezen beschikbaar

 • Land van lezen: nieuwe website voor leesbevordering basisonderwijs

  2 juni 2017

  Uitgeverij Zwijssen heeft de website Land van Lezen 2.0 gelanceerd. Dit gratis platform bevat boeken van bijna alle gerenommeerde kinderboekenuitgeverijen. Hier kun je snel en eenvoudig boeken zoeken op o.a. thema, jaargroep, AVI-niveau of leeftijd.

  Bekijk details van Land van lezen: nieuwe website voor leesbevordering basisonderwijs

 • Training ThuisTaal op 20 juni

  2 juni 2017

  In 2016 was er een grote toestroom van vluchtelingen in Nederland. Onder die vluchtelingen waren bijna 13.000 kinderen. Zij hopen een toekomst op te bouwen in Nederland: met het project ThuisTaal willen de bibliotheken deze kinderen stimuleren in de Nederlandse taalontwikkeling en de ouders ondersteunen in een positieve leesopvoeding.

  Bekijk details van Training ThuisTaal op 20 juni

 • Aanbod opleidingen najaar 2017 voor po en vo

  1 juni 2017

  In het najaar van 2017 bieden we weer een uitgebreid aanbod opleidingen en nascholingsmodules om je als lees(media)consulent, onderwijsspecialist of adviseur educatie te professionaliseren. Alle opleidingen vinden plaats in Utrecht. Hieronder staat een overzicht van de opleidingen die je dit najaar kunt verwachten. Volg de linkjes voor meer informatie en aanmelden.

  Bekijk details van Aanbod opleidingen najaar 2017 voor po en vo

 • Maakweek van 23 t/m 28 mei

  24 mei 2017

  Maakonderwijs kan helpen om kinderen de juiste vaardigheden bij te brengen in een wereld die bol staat van technologie. Scholen, maakplaatsen, bibliotheken en musea slaan tijdens de Maakweek van 23 t/m 28 mei de handen ineen om Nederland weer aan het maken te krijgen.

  Bekijk details van Maakweek van 23 t/m 28 mei

 • 'Bieb heeft de sleutel voor geletterdheid'

  10 mei 2017

  Alleen een preventieve aanpak van laaggeletterdheid kan een duurzame oplossing bieden. Taalexpert Kees Broekhof pleit in een opiniërend artikel voor een centrale rol van de bibliotheek.

  Bekijk details van 'Bieb heeft de sleutel voor geletterdheid'

 • De nieuwe Kinderboekengids is uit! Bestel 'm nu

  10 mei 2017

  In de Kinderboekengids vind je alles wat je voor het komende seizoen moet weten over acties waarmee je het lezen kunt stimuleren: de Kinderboekenweek, Nederland Leest Junior, De Nationale Voorleesdagen, de Nederlandse Kinderjury, De Nationale Voorleeswedstrijd en de Poëzieweek.

  Bekijk details van De nieuwe Kinderboekengids is uit! Bestel 'm nu

 • Motivatie is thema nieuwste BIEB magazine

  5 mei 2017

  Begin september verschijnt de zesde editie van BIEB magazine, dit keer met als thema ‘motivatie’. BIEB magazine is een uitgave van Rijnbrink en is hèt magazine van de Bibliotheek voor ouders en verzorgers. Het moedigt aan om op een positieve manier thuis meer aandacht te besteden aan zaken als voorlezen, taal en mediawijsheid. Een mooi magazine dus om ouders via o.a. de scholen en tijdens leescampagnes te informeren en inspireren.

  Bekijk details van Motivatie is thema nieuwste BIEB magazine