Nieuwsberichten

Resultaat 61 - 70 (van 256)

 • Nieuw: Hoe? Zo! Mediawijs

  14 januari 2019

  In december 2018 lanceerde Mediawijzer.net de website Hoezomediawijs.nl. Hier kunnen kinderen en jongeren vanaf 10 jaar aan de slag met mediawijze thema’s. De website biedt basiskennis door middel van betrouwbare informatie, educatieve filmpjes en doe-opdrachten.

  Bekijk details van Nieuw: Hoe? Zo! Mediawijs

 • Te mooi om waar te zijn

  10 januari 2019

  Woensdag 10 april vindt in Tivoli Vredenburg (Utrecht) het leesbevorderingscongres van Stichting Lezen plaats. Het laten ervaren van de schoonheid en kracht van boeken is dit jaar het thema. Terug naar de basis: proza en poëzie als kunstwerk. In de ijver om de functionele waarde van lezen en leesbevordering over het voetlicht te brengen dreigen we soms uit het oog te verliezen waar het om gaat: de schoonheid en de kracht van boeken, gedichten en verhalen.

  Bekijk details van Te mooi om waar te zijn

 • Vrij lezen en vrijetijdslezen in het mbo

  10 januari 2019

  Hoe pak je vrij lezen en vrijetijdslezen aan in het mbo, welke accenten zijn gekozen en wat hebben het onderwijs en de bibliotheek nodig om gezamenlijk te komen tot een succesvolle samenwerking? Dit stond in november 2018 centraal op het door Kunst van Lezen georganiseerde eerste congres in het teken van Meer lezen, beter in taal in het mbo, voor mbo- en bibliotheekmedewerkers. Daarnaast was er ook ruimschoots aandacht voor de praktijk van de mbo-pilots van Kunst van Lezen.

  Bekijk details van Vrij lezen en vrijetijdslezen in het mbo

 • Studentenstudiedag Pabo Leest! groot succes

  7 december 2018

  Meer dan 400 pabo-studenten en hun begeleiders bezochten dinsdag 20 november 2018 de inspirerende studiedag Pabo Leest! in de Rotterdamse Doelen. Onder het motto ‘De tijd van je lezen’ konden de studenten kennismaken met kinderboekenauteurs van naam en met het belang van lezen en leesbevordering. Met dagopener Jacques Vriens hadden veel studenten vroeger als kind al kennis gemaakt, maar ook kinderen van nu weet hij te boeien. Bekende schrijvers, illustratoren, didactici en wetenschappers gaven tijdens...

  Bekijk details van Studentenstudiedag Pabo Leest! groot succes

 • Films over leesbevordering en leesonderwijs

  6 december 2018

  In samenwerking met de G4-Bibliotheken heeft Kunst van Lezen vier films gemaakt over leesbevordering en leesonderwijs. De films gaan over tutorlezen, boeken kiezen (boekencircuit), de leesomgeving en de boekenkring. Bij de films horen instructiebladen waarin we beschrijven op welke momenten en hoe je deze films kunt inzetten.

  Bekijk details van Films over leesbevordering en leesonderwijs

 • Titels ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ 2019 bekend

  26 november 2018

  De nieuwe titels van de leesbevorderingscampagne 'Geef een (prenten)boek cadeau' zijn bekend. Deze boeken zijn komend jaar voor een heel klein bedrag te koop in de boekhandel zodat je ze makkelijk cadeau kunt te geven. Het streven is om via deze weg 1 miljoen kinderen te bereiken.

  Bekijk details van Titels ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ 2019 bekend

 • Lancering vernieuwd Diploma Veilig Internet

  23 november 2018

  Van 16 t/m 23 november is de Week van de Mediawijsheid en in deze week verschijnt het vernieuwde lespakket Diploma Veilig Internet (DVI) online. Dit pakket biedt de leerkracht opdrachten en ondersteunend materiaal.

  Bekijk details van Lancering vernieuwd Diploma Veilig Internet

 • Start inschrijving Nationale Jeugdkrakercompetitie 2019

  14 november 2018

  De inschrijvingen voor de Nationale Jeugdkrakercompetitie 2019 zijn gestart. Medewerkers van de Bibliotheek hebben complexe vragen bedacht en leerlingen van groep 7 en 8 gaan in teams de uitdaging aan om online antwoorden te vinden. De teams strijden om een mooie geldprijs en natuurlijk om de titel ‘Beste jeugdkrakers van het jaar’!

  Bekijk details van Start inschrijving Nationale Jeugdkrakercompetitie 2019

 • De Grote Vriendelijke Podcast

  5 november 2018

  Met veel tromgeroffel hebben kinderboekenrecensenten Bas Maliepaard en Jaap Friso vlak voor de Kinderboekenweek hun podcast over jeugdliteratuur geïntroduceerd. Voor wie dat gemist heeft, brengen wij de podcast graag onder de aandacht. In de onafhankelijke podcast bespreken Maliepaard en Friso maandelijks enkele nieuwe kinderboeken en ontwikkelingen in de jeugdliteratuur. Ook ontvangen zij een gast met wie ze uitgebreid ingaan op diens werk. In november zal dat een schrijver van een jongerenroman...

  Bekijk details van De Grote Vriendelijke Podcast

 • Opleidingsaanbod voorjaar 2019

  5 november 2018

  Wil je je graag verder professionaliseren? Dat juichen we van harte toe. Expertise is een van de belangrijkste bouwstenen binnen de Bibliotheek op school. Daarom bieden Kunst van Lezen en SPN ook komend voorjaar weer zes interessante opleidingen aan.

  Bekijk details van Opleidingsaanbod voorjaar 2019