Resultaat 151 - 160 (van 223)

• KinderManifest aangeboden aan minister Plasterk

3 juni 2016

Politici moeten meer rekening houden met de wensen, rechten en meningen van kinderen. Dat blijkt uit onderzoek van de Vereniging van Openbare Bibliotheken in samenwerking met onderzoeksinstituut Qrius en de Kindercorrespondent.

Bekijk details van KinderManifest aangeboden aan minister Plasterk

• Winnaars wedstrijd Help de Kinderboekenambassadeur!

26 mei 2016

Met de slogan 'Bijt je vast in een boek' gecombineerd met een pakkend beeld is Houda Challal van OBS De Walsprong in Zaltbommel winnaar geworden van de wedstrijd Help de Kinderboekenambassadeur. Hiermee riep Kinderboekenambassadeur Jan Paul Schutten de hulp in van kinderen bij het bedenken van een steengoede postercampagne die duidelijk maakt hoe leuk lezen is.

Bekijk details van Winnaars wedstrijd Help de Kinderboekenambassadeur!

• Bekijk details van Nederland Leest Junior

• Digitaal lezen, anders lezen?

19 april 2016

Je hoort regelmatig beweren dat digitaal lezen anders lezen is. Hoeveel bewijs bestaat er voor deze stelling? En als we al anders lezen van het scherm, welke verschillen zijn er dan? En hoe kunnen leesbevorderaars daarop inspelen?

Bekijk details van Digitaal lezen, anders lezen?

• 'Een spannend boek blijf je lezen'

14 april 2016

Lezen verbetert het leren enorm. Bibliotheken helpen scholen tegenwoordig om kinderen tot meer lezen aan te zetten. In het Dagblad van het Noorden van 7 april 2016 een reportage over de ervaringen van een basisschool in het Drentse dorp Wijster.

Bekijk details van 'Een spannend boek blijf je lezen'

• 'Focus op kinderen zodat die niet meer uitvallen'

11 april 2016

Op het symposium Lezen = Groeien!, georganiseerd door Lions Nederland op 31 maart j.l., werd duidelijk dat er behoefte bestaat aan goede voorbeelden van laagtaalvaardige aanpak. Reacties uit de zaal benadrukten de rol van de Bibliotheek, zowel in curatieve als preventieve zin.

Bekijk details van 'Focus op kinderen zodat die niet meer uitvallen'

• Mini-monitordag vol inspiratie

5 april 2016

Op 8 maart 2016 organiseerde het SPN team i.s.m. Kunst van Lezen een mini-monitordag. Ruim 50 monitorcoördinatoren en leesconsulenten van bibliotheken en POI-monitorcoördinatoren kwamen hiervoor naar Utrecht. Tijdens deze middag werd een werkwijze aangeboden om het jaarlijkse activiteitenplan van de school doelgericht in te vullen met activiteiten en werkvormen ten behoeve van lezen en informatievaardigheden.

Bekijk details van Mini-monitordag vol inspiratie

• Nieuw record aantal deelnemers aan de Monitor

24 maart 2016

De respons op de Monitor van de Bibliotheek op school is in 2015 fors toegenomen onder zowel leerlingen als leerkrachten. Dat blijkt uit de vijfde meting van Monitor die in de periode oktober 2015 tot en met januari 2016 door DESAN is uitgevoerd bij basisscholen. De opdrachtgever van de Monitor is Kunst van Lezen, het leesbevorderingsprogramma van het ministerie van OCW dat door Stichting lezen en de Koninklijke Bibliotheek wordt uitgevoerd.

Bekijk details van Nieuw record aantal deelnemers aan de Monitor

• Resultaten onderzoek samenwerking met het primair onderwijs

15 februari 2016

Van juli t/m september 2015 hebben bibliotheken deelgenomen aan het onderzoek ‘Samenwerking primair onderwijs’ van de Koninklijke Bibliotheek. Met dit onderzoek is in kaart gebracht op welke wijze bibliotheken samenwerken met het primair onderwijs en hoe sterk deze samenwerking is. Aan dit onderzoek hebben 112 bibliotheken deelgenomen. Een respons van 71%! Dit is een mooie score. We bedanken de bibliotheken voor deze goede respons waarmee we tot mooie landelijke en lokale rapportages zijn gekomen.

Bekijk details van Resultaten onderzoek samenwerking met het primair onderwijs

• Bekijk details van Resultaten onderzoek samenwerking met het primair onderwijs