Resultaat 151 - 160 (van 179)

• Cito-onderzoek: Leesplezier in de lift

25 juni 2014

Regelmatig verschijnen er berichten die erop wijzen dat Nederlandse kinderen steeds minder graag lezen, zeker nu ze zich van jongs af aan omringd weten door smartphones, videospelletjes en Facebook. Rapporten van het Cito en het toonaangevende PIRLS-onderzoek lieten jarenlang een dalende trend zien in het leesplezier. Maar in Cito’s Periodieke Peiling van het Onderwijsniveau (PPON), die vorige week verscheen, valt zowaar een plus te noteren. In groep 5 vindt 67% van de kinderen lezen leuk en in groep...

Bekijk details van Cito-onderzoek: Leesplezier in de lift

• Lezen is leuk! Impuls voor lezen op basisscholen

2 juni 2014

Op 16 mei 2014 heeft commissaris van de Koning, Max van den Berg, op de Openbare Jenaplan Basisschool de Ommewending in Veendam het startschot gegeven voor het project Lezen is leuk!

Bekijk details van Lezen is leuk! Impuls voor lezen op basisscholen

• De eerste school die met V@school werkt staat in Middelburg

23 april 2014

Op 17 april 2014 nam Marjolijn Bergmann, de vrouw van de burgemeester, in aanwezigheid van alle leerlingen, het schoolteam en vertegenwoordigers van de Bibliotheek het schoolbibliotheeksysteem V@school officieel in gebruik. Daarmee maakt Archipelschool de Uilenburch in Middelburg als eerste school in Nederland gebruik van het volledige systeem. En hiermee maken bibliotheek en school samen werk van ‘Meer lezen, beter in taal’!

Bekijk details van De eerste school die met V@school werkt staat in Middelburg

• Structurele aandacht voor lezen noodzakelijk

23 april 2014

De Inspectie van het Onderwijs presenteert de staat van het onderwijs in het Onderwijsverslag 2012/ 2013 in beeld. Dit jaar is onder andere ingezoomd op de motivatie van kinderen in het onderwijs. Over leesplezier zegt de Inspectie onder meer dat Nederlandse leerlingen weinig gemotiveerd zijn om te lezen en dat scholen te weinig gericht beleid voeren met betrekking tot voorlezen.

Bekijk details van Structurele aandacht voor lezen noodzakelijk

• Waarom je met lezen niet vroeg genoeg kunt beginnen

11 april 2014

Leesdeskundige Kees Broekhof (Sardes) schreef voor Kunst van Lezen al een aantal publicaties over de positieve effecten van vrij lezen op taalontwikkeling en hoe je ‘meer lezen’ op een inspirerende manier praktisch vormgeeft in de klas. Op strategische conferenties geeft hij regelmatig presentaties over de relatie tussen (voor)lezen en taalontwikkeling. Vanwege de vele positieve reacties op die presentaties heeft Kunst van Lezen besloten deze als gefilmd college openbaar te maken.

Bekijk details van Waarom je met lezen niet vroeg genoeg kunt beginnen

• Project ‘Lezen is leuk’

24 maart 2014

‘Lezen is leuk’ is het project dat Stichting Lezen heeft ingediend bij Stichting Kinderpostzegels, met als doel de taalontwikkeling van kinderen in krimpregio’s in Nederland te stimuleren. Dit gebeurt door gericht in te zetten op leesbevordering en door kinderen een rijke leesomgeving te bieden.

Bekijk details van Project ‘Lezen is leuk’

• Beeldbank voor eigen promotiematerialen

3 februari 2014

Regelmatig vragen Bibliotheken om beeldmateriaal van schoolbibliotheken voor hun eigen promotie. Vanaf nu zijn er 50 foto’s beschikbaar in de nieuwe beeldbank de Bibliotheek op school.

Bekijk details van Beeldbank voor eigen promotiematerialen

• De Bibliotheek op school in De Digitale School

3 februari 2014

De nieuwsbrief van de Bibliotheek op school heeft inmiddels een bereik van ruim 700 ontvangers. Het merendeel van de lezers komt uit de Bibliotheekwereld en het grootste deel van de inhoud van deze nieuwsbrief is ook voor hen het meest relevant.

Bekijk details van De Bibliotheek op school in De Digitale School

• Conferentie Meer (voor)lezen, beter in taal in Roermond een succes

20 december 2013

Op woensdag 13 november vond de provinciale conferentie Meer (voor)lezen, beter in taal onder grote belangstelling plaats in Roermond. De verbinding bibliotheek, primair onderwijs en kinderopvang in de praktijk stond centraal.

Bekijk details van Conferentie Meer (voor)lezen, beter in taal in Roermond een succes

• Daarna vrolijk vooruit

16 december 2013

Natuurlijk blijven we iedereen in 2014 informeren over alle ontwikkelingen via onze nieuwsbrief, de website en alle andere vaste communicatiekanalen.

Bekijk details van Daarna vrolijk vooruit